YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim itiraz süreci hakkında bilgi verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ramazan Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin itiraz sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim itiraz süreci hakkında bilgi verdi
Yayınlanma:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK'nın basın mensuplarına sunduğu imkanların, YSK personeline sağlanan imkanlarla aynı olduğunu belirterek, bu süreçte basın mensuplarının da yoğun bir şekilde çalıştığını vurguladı.

İtiraz sürecinin normal seyrinde devam ettiğini belirten Yener, kurula intikal eden ve kamuoyunun yakından takip ettiği itirazlara ilişkin bilgilendirmeler yaptıklarını ifade etti. Bugüne kadar AK Parti'nin 2, CHP'nin 1, MHP'nin 1 ve DEM Parti'nin 2 itirazının kabul edildiğini aktaran Yener, itiraz sürecinin devam ettiğini ve 14 Nisan'da olağanüstü itiraz sürecinin sona ereceğini belirtti.

Yener, 81 adet itirazın bulunduğunu ancak genellikle tüm ülke çapını ilgilendirmeyen itirazlara fazla değinmediklerini söyledi. Büyükşehir ve ilçe bazında kuruma intikal eden itirazlara odaklandıklarını ifade etti.

Seçimlerin yenileneceği yerlere de değinen Yener, Pınarbaşı (Kayseri), Hilvan (Şanlıurfa) ilçelerinin yanı sıra Edirne'de bir belde ve Sivas'ta bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını açıkladı. Bu seçimlerin, 2 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini belirtti.

YSK'nın Dünya Seçim Organları Birliği A-WEB tarafından ödüllendirilmesine de değinen Yener, bu ödülün YSK'nın yıllardır devam eden başarılı seçim süreçleri nedeniyle verildiğini söyledi. YSK'nın başarısının ödüllendirilmesinin, ülkedeki seçim süreçlerinin taçlandırılması olarak nitelendirilebileceğini ifade etti.

Yener, konuşmasının sonunda seçim sürecinde emek veren siyasi parti temsilcilerine, sandık müşahitlerine, YSK personeline ve bayramda da mesai harcayan basın mensuplarına teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.