Araç sahiplerine kritik uyarı geldi! Bu hatayı sakın yapmayın!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bilgilendirme motor ustası Ali Curu’dan geldi. Ali Curu, antifrizin sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Araç sahiplerine kritik uyarı geldi! Bu hatayı sakın yapmayın!
Yayınlanma:

Antifrizin 4 mevsim boyunca motor koruması sağladığını ve yaz aylarında dahi kullanılmasının araç sahiplerine büyük masraflı arızaların önüne geçtiğini belirtti. Antifrizin, motorun küf ve korozyon oluşumunu engellediğini ifade etti.

KÜF VE KOROZYONU ÖNLÜYOR

Kış aylarında sürücülerin özellikle önem verdiği antifriz kullanımının, yaz aylarında da araç için hayati önem taşıdığını vurgulayan bilirkişiler, sıvı sisteminde oluşabilecek küf ve korozyona karşı uyarıda bulunuyorlar. Antifriz yerine su kullanımının yaz aylarında maddi hasarlara yol açabileceğini dile getiren Eskişehirli araç bakım ustası Ali Curu, antifriz kullanılmadığı takdirde suyun kısa sürede kahverengileşip, motor bloğunun suyla etkileşiminde küf veya korozyon oluşabileceğini ifade etti.

antifizi.jpg

SU KULLANANLARA KÖTÜ HABER

Araç sahiplerine, 4 mevsim antifriz kullanımını ihmal etmemeleri gerektiğini hatırlatan Curu, antifrizin sadece kışın donmayı önlemediğini, aynı zamanda soğutma sistemindeki suyun küf veya korozyon oluşumunu engellediğini belirtiyor. Yazın da antifriz kullanımının önemine vurgu yaparak, sıvı sisteminde herhangi bir arıza yaşanmaması için antifrizin kullanılmasının gerekliliğini vurguluyor. Su kullanımının, ilerleyen dönemlerde büyük masraflara yol açabileceğini söyleyen Curu, antifrizin sıvı sistemini, radyatörleri, petekleri ve su kanallarını tıkamayarak araçta aşınma ve arızalara neden olabileceğini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.