Ayhan Bora Kaplan'a bir de kara para davası

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen 'Kaplanlar' grubunun lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında üçüncü bir dava daha açıldı ve bu kez suçlama "kara para aklama" oldu.

Ayhan Bora Kaplan'a bir de kara para davası
Yayınlanma:

Ankara Başsavcılığı, eylül ayında tutuklanan Kaplan'a önce "suç örgütü kurma, yağma, kasten öldürme ve eziyet" suçlarından, ardından mart ayında ise "Tatar aşireti mensubu Mahfuz Tatar'ı öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen Muhammet Kaplan'ın vurulması talimatını verdiği" iddiasıyla iki dava açmıştı.

Şimdi ise Başsavcılık, "örgütsel faaliyet kapsamında zincirleme şekilde suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" suçlamasıyla yeni bir iddianame düzenledi.

Mahkeme, iddianameyi Kaplan'ın eşi ve üç kardeşi de dahil olmak üzere toplam 38 kişi hakkında kabul etti. İddianamede, Kaplan'ın suç örgütü faaliyetlerinden elde ettiği geliri yasadışı yollarla finansal sisteme soktuğu ve bu parayı akladığı iddia edildi.

Ancak, iddianamede kara para aklamasına ilişkin öne sürülen suçlamalar dışında yeni bir tespit yapılmadı. Buna rağmen, Bora Kaplan'ın lüks bir yaşam sürdürdüğü, lüks evlerde oturduğu, lüks araçlara sahip olduğu ve yasal gelirinin bu yaşam tarzını desteklemesinin normal olmadığı iddia edildi.

Davanın ilk duruşması 4 Kasım'da görülecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.