Bozdoğan-29 operasyonunda DEAŞ üyeleri gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bozdoğan-29" adı altında düzenlenen DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlarda 7 ilde 23 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bozdoğan-29 operasyonunda DEAŞ üyeleri gözaltına alındı
Yayınlanma:

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Haziran 2023 ile 22 Nisan 2024 tarihleri arasında toplam 1422 operasyon gerçekleştirildiğini, bu operasyonlarda 2 bin 991 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 718'inin tutuklandığını, 566'sının ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat illerinde DEAŞ terör örgütüne yönelik "Bozdoğan-29" operasyonlarının gerçekleştirildiğini aktardı.

DEAŞ terör örgütü içinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonlar sonucunda, Hatay'da 10, Yalova'da 5, Konya'da 1, Yozgat'ta 3, Çanakkale'de 1, Sakarya'da 2, Tekirdağ'da 1 olmak üzere toplam 23 şüphelinin yakalandığını paylaşan Yerlikaya, operasyonlara katılan polisleri tebrik etti ve milletin desteğini belirtti. Ayrıca, teröristlere göz açtırmayacaklarını ve güvenlik güçlerinin huzur ve birlik beraberliği sağlamak için kararlılıkla mücadele edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.