İran'ın füzeleri İsrail semalarında patladı! Gerilim arttı

İran'dan atılan füzeler, İsrail' semalarında patladı. İran ile İsrail arasındaki gerilim her geçen dakika artarken ABD’nin endişe mesajına İran, “ABD uzak durmalı” açıklaması yaptı.

İran'ın füzeleri İsrail semalarında patladı! Gerilim arttı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İran ve İsrail arasındaki gerilim artarken ABD'den de hamle geldi. BBC'nin aktardığı habere göre, ABD ordusu bazı İran İHA'larını vurdu.

İRAN BM DAİMİ TEMSİLCİSİNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

İran BM Daimi Temsilcisi, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile kafa karıştırdı. Açıklamada şu ABD'nin bu işten uzak durması tavsiye edilirken, ABD'den İHA'ları vurma karşılığı geldi.

İran BM Daimi Yemsilcisinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran'ın BM Şartı'nın meşru savunmaya ilişkin 51. maddesine dayanarak gerçekleştirdiği askeri harekât, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesislerimize yönelik saldırısına bir cevap niteliğindeydi. Artık konu kapanmış sayılabilir. Ancak İsrail rejiminin yeni bir hata yapması halinde İran'ın yanıtı çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasında ABD'nin UZAK DURMASI GEREKEN bir çatışmadır!”

​İRAN'DA HALK SOKAKLARDA SEVİNÇ GÖSTERİSİNDE

Öte yandan İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı Tahran'da gösterilere dönüştü. İsrail-İran arasındaki gerilimin ardından dünyanın gözü bir kez daha Orta Doğu'ya çevrildi.

İsrail'in ardından Lübnan, Ürdün ve Irak hava sahasını kapattı. İsrail devlet televizyonuna göre İran, 100'den fazla füze ateşledi. İsrail tarafı ise "Hava savunma sistemimiz saldırıya karşı hazır." açıklaması yaptı.

BEYAZ SARAY'DAN İSRAİL'E DESTEK AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Biden, güvenlik danışmanı ile gelişmeleri görüşerek sürecin takipçisi olurken; Beyaz Saray'dan "İsrail'in güvenliğini destekliyoruz." açıklaması geldi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.