Keman virtüözü Cihat Aşkın Başkente geliyor

Uluslararası müzik alanında büyük başarılara imza atan ünlü keman virtüözümüz Cihat Aşkın, piyanist Can Okan'la birlikte, 10 Ocak tarihinde Ankara Erimtan Müzesi’nde “Salı Konserleri”ne hazırlanıyor.

Keman virtüözü Cihat Aşkın Başkente geliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLAY SÜNGÜ

Ankara Kalesi’ndeki Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nin, 2017’nin ilk Salı Konserinin konuğu olacak Cihat Aşkın, iki bölümden oluşan bir programla dinleyicinin huzuruna çıkmanın heyecanını yaşıyor.

İLK BÖLÜMDE BATI KLASİK ESERLERİ

Konserin ilk bölümünde Batı klasik müzik bestecilerinin eserlerine yer verecek olan Aşkın, L.V. Beethoven’in ünlü “Kreutzer” sonatını da seslendirecek. Tolstoy’un aynı adlı romanına da ilham veren bu sonatı, Beethoven, 1802-1803 yıllarında yazmıştı. Özellikle ilk bölümün keman partisyonunun zorluğu ile dikkati çeken bu sonatı besteci, dönemin ünlü keman virtüozu F. R. Kreutzer'e adadı ve eser kemancının adıyla anılmaya başladı.

SARI GELİN VE GELİNO, 2. BÖLÜMDE

Konserin ikinci kısmında ünlü virtüözümüz Cihat Aşkın, Türk eserlerine yer veriyor. Muammer Sun'un Keman ve Piyano İçin Üç Parça'sı ile Aşkın'ın Sarı Gelin düzenlemesinin yer alacağı bu bölümle tamamlanacak olan konser, yaklaşık 75 dakika sürüyor. Konserin biletlerinin, müze gişesi ve internette Biletix'te satışa sunulduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.