Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Osmanlı’nın işi kolay değil

Osmanlı’nın işi kolay değil

Süper Lig’in 19’haftası birbirinden çekişmeli maçlarla başladı. Bu akşam Galatasaray karşısına çıkacak olan Osmanlıspor puan umuduyla İstanbul’a geldi. Fakat işinin hiç kolay olmadığını belirtmekte fayda var.

Fatih Terim’le birlikte büyük moral kazanan ve çıkış yakalayan Galatasaray bu maçın mutlak favorisi ve kazanmaya yakın olan taraf bunun altını çizmek lazım. Osmanlıspor bu maçtan puan veya puanlar almak istiyorsa mutlaka ama mutlaka iyi mücadelenin ötesine geçmeli.

Galatasaray kadro olarak zaten ligin en iyilerinden birisi. Hele hele de İstanbul’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynuyorsanız iki kat dikkatli olacaksınız. Galatasaray’ı evinde yenmek ve puan almak hiç kolay değil.

Osmanlıspor’un rakibi zaten Galatasaray değil. Osmanlılar puan almak istiyorsa bu maçtan çok kendisi gibi ligde alt sıralarda bulunan takımlar karşısında iyi sonuçlar alarak ligde kalacaktır. İstanbul’dan 1 puanla dönerlerle bu büyük bir başarı olacaktır.

Takım olarak iyi çalışıyorlar, moraller yerinde fakat bu galibiyet için yetmez. Bütün oyuncular performanslarının en iyisini vermek ve iyi oynamak zorunda yoksa fark yiyerek Ankara’ya dönerler benden söylemesi.

Osmanlıspor kesinlikle erken gol yememeli. Eğer erken bir gol yerse takım olarak hemen oyundan düşüyor ve dağılıyorlar. Onun için mümkün olduğunca ilk yarım saati gol yemeden geçebilirlerse bir nebze olsun morallenip rakibin üstüne gidebilirler.

Osmanlıspor’a buradan alacağı bir puan bence çok iyi bir sonuç olur. Çünkü bu takımın deplasmanlarda zaman zaman iyi sonuçlar aldığını biliyoruz. Teknik direktör İrfan Buz takımına güvendiğini ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ısrarla söylese de her zaman söylenenle yapılan birbirini tutmuyor hayatta.

Dediğim gibi zorlu bir maç olacak ve Osmanlıspor bütün gücüyle savaşmalı en azından bir puanla dönmenin hesaplarını yapmalı. İnşallah Ankara’ya güzel bir sonuçla dönerler bütün temennim bu yönde kendilerine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi