Akciğer kanserinin ekonomik yüküne dikkat çekilecek

Akciğer kanserinin Türkiye’deki ekonomik yükünü ortaya koyan ilk kapsamlı araştırma niteliğindeki Türkiye’de Akciğer Kanseri Raporu’nun açıklanacağı basın toplantısına Pazartesi günü Ankara’da yapılacak.

Akciğer kanserinin ekonomik yüküne dikkat çekilecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akciğer Kanserleri Derneği, Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Türkiye Kanser Enstitüsü ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği bir araya gelerek, AstraZeneca Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle bu önemli raporu hazırladı. Bir ilke imza atılan bu raporda, akciğer kanserinin Türkiye’de neden olduğu ekonomik yük, tüm doğrudan ve dolaylı maliyetler hesaba katılarak kapsamlı bir şekilde ortaya serilecek.

İLK KEZ DUYURULACAK

Raporda akciğer kanserinin yarattığı ekonomik yükün yanı sıra; akciğer kanserinde risk faktörleri ve önlenmesi, erken tanı ve tarama programları, tanı ve tedavi süreci, destek tedavi konularıyla ilgili ülkemizdeki mevcut durum analiz ediliyor ve her bir alan için iyileştirme yapılabilecek noktalar belirlenerek, çözüm önerileri sunulacak. Akciğer kanserine dair hazırlanan ve pek çok açıdan bir ilk niteliği taşıyan bu rapor kamuoyuna ilk kez duyurulacak. Pazartesi günü saat 11’de başlayacak olan toplantı Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Halil Akçiçek Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

KATILACAK İSİMLER

Seminere konusunda uzman birbirinden önemli isimler katılacak. Seminerde Prof. Dr. İrfan Çiçin (Türkiye’de Akciğer Kanseri Raporu Editoryal ve Bilimsel Kurul üyesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Nuri Karadurmuş (Türkiye’de Akciğer Kanseri Raporu Editoryal ve Bilimsel Kurul üyesi ve GATA, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Cevdet Erdöl (Türkiye’de Akciğer Kanseri Raporu Editoryal ve Bilimsel Kurul üyesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü),  Prof. Dr. Ahmet Özet (Türkiye’de Akciğer Kanseri Raporu Editoryal ve Bilimsel Kurul üyesi ve Türkiye Kanser Enstitüsü Başkanı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.