İşçi sağlığı konusunda iki yeni protokol imzalandı

Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında önemli işbirliği...

İşçi sağlığı konusunda iki yeni protokol imzalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında "İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Eğitimlerine İlişkin İşbirliği Protokolü" ile "İş Yerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim Protokolü" imzalandı. İmza törenine İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, İSGÜM Başkanı Erol Tekçe ve beraberindeki heyet katıldı.

İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik kapsamında işveren veya işveren vekillerine yönelik yapılacak iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesine ilişkin protokol ile Milli Eğitim Bakanlığı da bu alanda eğitim verebilecek kurum ve kuruluşlar arasına katıldı. İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ kapsamında düzenlenecek temel eğitimlerin verilmesine ilişkin protokol ile ilgili eğitimlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı aracılığı ile verilerek Milli Eğitim Bakanlığı personelinin belgelendirilmesi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.