Makromarket işçileri hakkını istiyor

Geçtiğimiz Ekim ayında konkordato ilan ederek Türkiye genelindeki mağazalarının neredeyse tamamını kapatarak 6500 işçiyi işten çıkaran Makromarket işçilerinin hak arayışı sürüyor.

Makromarket işçileri hakkını istiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçtiğimiz Ekim ayında konkordato ilan ederek Türkiye genelindeki mağazalarının neredeyse tamamını kapatarak 6500 işçiyi işten çıkaran Makromarket işçilerinin hak arayışı sürüyor.

Ankara başta olmak üzere değişik illerde eylemlerini sürdüren Makromarket işçileri verilmeyen haklarını geri istiyor. Eylem yapan işçiler, “Tazminat Hakkımız Gasp Edilemez” yazılı pankart ve “Zafer Direnen İşçilerin Olacak”, “Tazminat Haktır Gasp Edilemez”, “Makro Market İşçisi Direnişin Simgesi”, “Tazminat Hakkımız Söke Söke Alırız”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”, “Çocuklarımızın Hakkını Gasp Ettirmeyiz” yazılı dövizler açarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

makromarket-21.jpg

HAKKIMIZI ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan Makromarket çalışanlarından Eda Akkuş, “27 Ekim 2017 yılında konkordato ilan etti Makromarket. Daha sonrada tek tek şubelerini kapatarak işçilerin tazminatlarını ve yıllık izin ücretlerini vermeyerek işten çıkardı. Bu zamana kadar hiçbir işçinin tazminatı alacağı ödenmedi. İstanbul’daki çalışanlar Uyum Makro Nakliyat İş Sendikası sayesinde haklarını aldı ve bizde Nakliyat İş Sendikası önderliğinde eylemler yapıyoruz bildiri dağıtıyoruz basın açıklaması yapıyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Bu artık ekmek davası oldu haklarımızı alana kadar devam edeceğiz eylemlere” ifadelerini kullandılar.

SENDİKA ÇALIŞANA SAHİP ÇIKACAKTIR

Nakliyat-İş Sendikası Anadolu Şube Yöneticisi Orhan Şahbaz Ankara’da yapılan eylemde yaptığı açıklamada “Sendikamızın bu güne kadar Makromarketlerde çalışan binlerce işçinin karşı karşıya kaldığı bu yasal hakların gasbı karşısında, başta iş kolunda bulunan sendikalar olmak üzere, işçi konfederasyonlarından, işçi sınıfına olan sorumluluklarını yerine getirmelerini beklemiştir. Lokal birkaç bölgede ki bazı iş kolu sendika şubelerinin sonuca yönelik olmayan çabalar dışında herhangi bir sahiplenmesi olmamıştır. Ekonomik krizle mücadele ile ilgili kararlar alan, program açıklayan konfederasyonlar, sendikalar bu dönemde konkordato sürecinde ki en büyük işletme olan ve binlerce işçinin karşı karşıya kaldığı hak gaspı karşısında duyarsızdır. Bundan dolayı işçi sınıfına inandırıcı olamıyor, güven vermiyorlar. Sendikamız tüm zorluklara karşın iş kolu ayrımı yapmaksızın nerede bir işçi haksızlığa uğramışsa sahip çıkmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.