64 oyla AK Parti'nin kazandığı ilçede seçimler 2 Haziran'da yeniden yapılacak: Kararı DEM Parti seçmeni mi verecek?

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki seçimler, 64 oy farkla sonuçlanmış ve itiraz süreci başlamıştı. İlçe seçim Kurulu’nun reddettiği itirazlar sonrası İl Seçim Kurulu Yeniden Refah Partisi’nin itirazını kabul etti.

64 oyla AK Parti'nin kazandığı ilçede seçimler 2 Haziran'da yeniden yapılacak: Kararı DEM Parti seçmeni mi verecek?
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi'nin yaptığı itirazlar, ilçede büyük bir tartışma ve gerginlik yaratmıştı. İl Seçim Kurulu'nun kararıyla seçimin yeniden yapılacağı duyuruldu ve böylece Siverek halkı 2 Haziran Pazar günü tekrar sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Oy kullanma sürecinde de sıkça ismi duyulan Siverek’te AK Parti Adayı Ali Murat Bucak'ın yüzde 40,23 oy oranıyla, Yeniden Refah Partisi Adayı Hasan İzol'un ise yüzde 40,17 oy oranıyla seçimdeki oy dağılımı belirlenmişti. Ancak, bu sonuçlara yapılan itirazlar üzerine İl Seçim Kurulu'nun, seçimin yenilenmesi kararı alması, siyasi atmosferi gerginleştirmişti.

Bu süreçte, AK Parti adayı Ali Murat Bucak'ın mazbatasını alması, Yeniden Refah Partisi'nden ve Siverek halkından tepki çekmişti. Yeniden Refah Partisi Adayı Hasan İzol, itiraz süreci devam ederken AK Parti adayına mazbatanın verilmesini eleştirmiş ve bu durumu AK Parti'den Bekir Bozdağ'ın müdahalesine bağlamıştı.

SİVEREK'TE KADERİ DEM PARTİ SEÇMENİ Mİ BELİRLEYECEK?

2 Haziran'daki tekrar seçim öncesi Siverek'te gerilimli bir atmosferin hakim olduğu görülüyor. 31 Mart’ta AK Parti ve YRP dışında en çok oy alan partiler ve oy oranları da şöyle: DEM Parti yüzde 16.2, HÜDA Par yüzde 1.236, İYİ Parti 0.61, Saadet Partisi 0.47

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.