AK Parti'den 'partili cumhurbaşkanlığı' teklifi geliyor

Reuters'a konuşan üst düzey bir AK Partili yetkili: Partili Cumhurbaşkanlığı'nın önünü açacak Anayasa değişikliği için Haziran ortasında Meclis'e teklif sunacağız

AK Parti'den 'partili cumhurbaşkanlığı' teklifi geliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti’de partili cumhurbaşkanı formülü ağırlık kazandı. AK Partili bir yetkili gerekli Anayasa değişikliği teklifini Haziran ayında vereceklerini belirtti.

Reuters’e konuşan üst düzey AK Partili yetkili, “Partili Cumhurbaşkanı’nın önünü açacak anayasa değişikliği telifini Haziran’da Meclis’e sunacağız” dedi.

CANİKLİ CANLI YAYINDA AÇIKLADI

AKP Meclis Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanının "partili" olmasını da öngören 4-5 maddelik bir anayasa değişikliği teklifini Haziran ayı ortasında TBMM'ye sunacaklarını söyledi. NTV televizyonuna konuşan Canikli, "Başkanlık sisteminin anayasaya tüm kurumlarıyla monte edilmesini istiyoruz. Partili cumhurbaşkanı ise kısmen geçiş formülü olabilir" dedi.

Canikli, mevcut sistemin sıkıntılı olduğunu, Cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar arasında sürekli çatışma potansiyeli olduğunu, bir yetkinin hem Başbakan hem Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanıldığını vurguladı.

"MHP İLE TEMASIMIZ YOK"

Nurettin Canikli, Anayasa değişikliği konusunda MHP ile hiçbir görüşme veya temaslarının ise olmadığını söyledi.

Canikli, "Temas gereği de duymuyoruz. Görüşmemiz olmadı" dedi, oylamanın gizli olacağını hatırlattı, "Perdeyi çeken oyunu kullanır. Pazarlık iddiaları doğru değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.