CHP heyeti YSK'ya Hatay için itirazda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Hatay İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı AK Parti adayına vermesi hakkında Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz gerçekleştirdi.

CHP heyeti YSK'ya Hatay için itirazda bulundu
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğindeki heyet, partinin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP’li milletvekilleri ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’i ziyaret etti. Nezaket ziyareti kapsamında yapılan görüşme sonrasında CHP heyeti, YSK önünde açıklamalarda bulundu.

Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Hatay için olağanüstü itiraz dilekçesi verdiklerini belirterek, ilçeler için de itiraz dilekçelerini dün akşam itibarıyla verdiklerini ifade etti. Çiftçi, 80 sayfalık itiraz dilekçesinde Hatay'da seçimin olağanüstü bir şekilde iptalini talep ettiklerini söyledi ve yerel seçimlerde haksızlıklar yaşandığını iddia etti.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise Hataylıların sandıkta iradelerini ortaya koyduklarını ve şimdi de iradelerinin sayılmasını beklediklerini vurgulayarak, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ı işaret etti. Böke, Hataylıların demokrasi ve hukuk inancıyla karşılanmasına davet ederek, demokratik sürecin adil bir şekilde işlemesini talep etti.

Öte yandan, ses tellerinden ameliyat olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in herhangi bir konuşma yapmadığı belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.