Gültekin Ayantaş kazandı mı? 2024 Akyurt yerel seçim sonuçları

Yeniden Refah Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Gültekin Ayantaş seçimi kazanamadı. 2024 Akyurt yerel seçiminde oyların yüzde 22,04'ünü alan Gültekin Ayantaş, Akyurt Belediye Başkanlığını kazanamadı.

Gültekin Ayantaş kazandı mı? 2024 Akyurt yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

AKYURT BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Akyurt 20 bin 637 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık yüzde 54,4 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Akyurt Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

GÜLTEKİN AYANTAŞ KİMDİR?

Gültekin Ayantaş, 1964 yılında Ankara Akyurt'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akyurt'ta tamamladıktan sonra lise eğitimini Ankara'da aldı. Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Bölümü'nde tamamlayarak 1987 yılında mezun oldu. 1989 yılında öğretmenlik görevine başladı ve çeşitli yörelerde idareci öğretmen olarak çalıştı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yaparken, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçilerek Belediye Başkanı oldu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde tekrar aday olarak ikinci sırada yer aldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise üçüncü kez belediye başkanı olarak seçildi. Gültekin Ayantaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.