İYİ Parti'de Mehmet Tolga Akalın da adaylığını açıkladı: Meral Akşener'e takvim eleştirisi yaptı

İYİ Parti, Olağanüstü Kurultay için hazırlıklarına başlıyor. Bugün gerçekleştirilen Divan toplantısında, kurultayın 27 Nisan'da yapılmasına karar verildi. Kurultayda Meral Akşener'in koltuğu için rakipler de artıyor.

İYİ Parti'de Mehmet Tolga Akalın da adaylığını açıkladı: Meral Akşener'e takvim eleştirisi yaptı
Yayınlanma:

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayı 27 Nisan'da gerçekleşecek. Ancak Meral Akşener'in genel başkanlık için aday olup olmayacağı henüz net değil. Akşener, kurmaylarıyla yapacağı değerlendirmenin ardından bu konuda bir karar verecek.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın da adaylık için yarışa katılacağını açıklamıştı.Toplantıda, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, Genel Başkanlık için aday olacağını açıklayan bir başka isim ise Parti'nin Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın oldu. Akalın, kurultay tarihini eleştirerek, muhtemel adaylara yeterli hazırlık şansı verilmediğini ifade etti.

Seçim başarısızlığı sonrası, İYİ Parti'de istifalar da peş peşe gelmiş ve sonuçların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Buğra Kavuncu, Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ve Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başkan Prof. Dr. Bilge Yılmaz görevlerinden istifa etti. Bunun üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifaya davet edilen isimler arasında yer aldı ve parti olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

Öte yandan, İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, kurultay tarihini eleştirerek adaylığını açıkladı. Akalın, kamuoyuna yaptığı açıklamada, kurultay tarihini "muhtemel adaylara yeterli hazırlık şansı verilmeyen bir takvime sıkıştırıldığını" belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.