YSK, 3 ilçede "yeniden seçim" dedi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Şanlıurfa'nın Siverek, Halfeti ve Nevşehir'in Ürgüp ilçelerinde seçimlerin yeniden yapılmaması yönünde karar aldı.

YSK, 3 ilçede "yeniden seçim" dedi
Yayınlanma:

YSK, bugünkü toplantısında, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı başvuruları inceledi.

CHP'nin Ürgüp'te seçimin yenilenme kararının kaldırılması talebi Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilerek, seçimlerin yenilenmemesi yönünde karar verildi.

AK Parti'nin Siverek'te, DEM Parti'nin ise Halfeti'de seçimin yenilenmesine ilişkin itirazları da YSK tarafından kabul edilmedi ve seçimlerin yenilenmemesi kararı alındı.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul'un Bahçelievler, Ümraniye ve Pendik ilçelerinde CHP'nin oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

DEM Parti'nin Bitlis, CHP'nin Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye başkanlığı seçimindeki oy sayımının yeniden yapılması talebi de YSK tarafından reddedildi.

AK Parti'nin Ordu'da İl Seçim Kurulu'nun bazı ilçelerde oy sayımının yeniden yapılmasına yönelik kararına itiraz etmesi üzerine YSK, Gölköy, Kumru ve Gülyalı ilçelerinde oyların yeniden sayılmamasına; İkizce, Perşembe, Mesudiye, Çamaş, Gürgentepe, Kabataş, Ünye ilçelerinde ise oyların yeniden sayımının devam etmesine karar verdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.