Yusuf Tekin’in kız okulları çıkışına Destici’den destek geldi: “Japonya’daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tepki çeken ‘kız okulları açılabilir’ açıklamasına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de destek verdi. Destici el yükselterek kadın üniversiteleri ve kadın hastanelerinin de açılması gerektiğini söyledi.

Yusuf Tekin’in kız okulları çıkışına Destici’den destek geldi: “Japonya’daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız”
Yayınlanma:

Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden olan ancak seçimlerde AK Parti listesinden değil kendi parti listesinden seçimi girerek milletvekili seçilemeyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den tartışılan açıklamalar geldi.

MEB Bakanı Yusuf Tekin’in ‘kız okulları açılabilir’ açıklamasına HÜDA-PAR’dan sonra Mustafa Destici’den de destek geldi. Twitter’dan yaptığı açıklamada Destici, şunları ifade etti.

“Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum.”

“Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir.”

“Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…”

Mustafa Destici, sonrasında yaptığı paylaşımla ise adeta ‘el yükseltti’ ve kadınlar için özel üniversiteler ve hastanelerin de açılması gerektiğini söyledi.

“JAPONYA’DAKİ GİBİ KADIN ÜNİVERSİTELERİ DE AÇMALIYIZ”

“Şehir hastanelerinden başlayarak her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız.”

“Hayatımızı, eğitim sistemimizi, üniversitelerimizi ya da hastanelerimizi emperyalist batıya ya da sola göre dizayn etmek zorunda değiliz. İlim nerede ise gidip alırız. Lâkin, yöntemi kendi inanç ve kültür değerlerimize göre kurgulayıp uygulamalıyız.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.