14 yaşında bileğinin gücüyle Türkiye'yi temsil ediyor

Arkadaşlarıyla vakit geçirmek amacıyla gittiği spor salonunda bilek güreşine olan yeteneği keşfedilen 14 yaşındaki Şaziye Demir, katıldığı turnuvalarda gösterdiği başarılarla Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı.

14 yaşında bileğinin gücüyle Türkiye'yi temsil ediyor
Yayınlanma:

Samsun'un Havza ilçesindeki 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencisi olan Şaziye Demir, yeteneği fark edilince takıma dahil edildi.

İlçe ve il turnuvalarının ardından Okul Sporları Türkiye Şampiyonası'na katılan Şaziye, bilek güreşinde 55 kiloda sağ kolda altın, sol kolda ise gümüş madalya kazandı.

guress.jpg

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Milli takım seçmelerinde de sağ kolda birinci olarak ay-yıldızlı ekibe dahil edilen Şaziye, 2-12 Mayıs tarihlerinde Slovakya'nın Başkenti Bratislava'da gerçekleştirilecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılacak.

25 Mayıs 1919 Spor Kulübü sporcusu olan Şaziye, hazırlıklarına beden eğitimi öğretmeni Murat Aktaş gözetiminde devam ederken, bugüne kadar çıktığı tüm müsabakalarda sağ kolda galip geldiğini, iki Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu ifade etti.

blk.jpg

Şaziye, 2-12 Mayıs tarihlerinde Slovakya'nın Başkenti Bratislava'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.