Ankara derbisi Ormanspor’un

İki Ankara takımı Botaş Spor Kulübü ile OGM Ormanspor Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ilk hafta mücadelesinde karşı karşıya geldi.

Ankara derbisi Ormanspor’un
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara DSİ Etlik Spor Salonu'nda oynanan Aydın Karaçam, Seda Esen ve Ogün Cılız hakem üçlüsünün yönettiği mücadeleyi 12 sayı farkla 72-64 OGM Ormanspor kazanarak lige galibiyetle başladı. Maçın en skorer ismi OGM Ormanspor adına 26 sayı üreten Birleşik Amerikalı oyuncu Arike Ogunbowale oldu.

SAYI DAĞILIMLARI

BOTAŞ Spor Kulübü adına bu maçta Büşra Akbaş 11, Melis Gülcan 7, Kelsey Mitchell 21, Fagbenle 14, Hollingsvorth 5, Marina Baş 6 sayı ile oynamalarına karşın takımlarının mağlubiyetine engel olamazken, OGM Ormanspor’da ise Robinson 8, Paris 16, Nilay Kartaltepe 6, Pelin Derya Bilgiç 5, Leedham 8, Damla Gezgin 3, Ogunbowale 26 sayı atarak takımlarını galibiyete taşıdılar.

İLK ÇEYREK BOTAŞ’IN

Sezonun ilk maçında iki takım Ankara DSİ Etlik Spor Salonu'nda kozlarını paylaştı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ilk periyoduna iki takımda baskılı alan savunması ile başladı ve birbirlerine kolay sayı imkanı vermediler. Basit hataların damga vurduğu ilk çeyrekte Botaş'da Fagbenle ve Melis'in etkili olurken, OGM Ormanspor'da Paris ve Robinson takımlarının sayı yükünü çektiler. Çeyreğin son saniyesine kadar süren çekişmenin ardından bu periyot Botaş’ın 16-15 üstünlüğü ile sona erdi.

ormanspor-2-001.jpg

DEVRE OGM ORMANSPOR’UN

İkinci çeyreğe Botaş Kelsey geçen sene Beşiktaş forması giyen ve ligin sayı kralı olan Kelsey Mitchell’in üst üste bulduğu sayılarla 5-0’lık bir seriye başladı. Buna karşın OGM Ormanspor ise Arike Ogunbowale ile sayılar bulup oyundan kopmayıp çeyreğin son dört dakikasına 30-29 önde gitti. Çeyreğin son bölümünde faul atışlarını iyi değerlendiren ve hızlı hücumda bulduğu sayılarla OGM Ormanspor 38-35 önde tamamladı. İlk yarının son çeyreğinde pota altını iyi kullanan yeşil beyazlılar faul atışlarında yüksek yüzde yakalayınca soyunma odasına üstün giden ekip oldu.

Üçüncü çeyreğe Ormanspor Arike Ogunbowale’nin pota altından bulduğu sayılarla iyi başlayan OGM Ormanspor farkı 9 sayıya çıkarıp durumu 35-44’e getirdi. Yaptığı top kayıpları ile hücumda bir türlü organize olamayan Botaş, sayı bulmakta zorlandı. OGM Ormanspor kaptan Nilay Özdemir’in iki sayılık basketi ile seriyi 11-0'a taşıdı. Çeyreğin ilk 4 dakikasında sayı üretemeyen Botaş yaptığı etkili savunma ile rakibini top kaybına zorlayıp Kelsey Mitchell’ün üç sayılık ve Quanitra Hollingsvorth'ünpota altından bulduğu sayılarıyla fark 3 sayıya indirmesine karşın OGM Ormanspor üçüncü periyodu 50-53 üstün tamamladı.

FARK GİDEREK AÇILDI

Mücadelenin son çeyreğinin ilk dakikalarında her iki takımda hücumlardan boş döndü. Botaş Melis ve Mitchell ile sayılar bulup ilk çeyrekten sonra ilk kez bir sayı öne geçerek durumu 54-53’e getirdi. Buna karşın Ormanspor'da Ogunbowale’nin bulduğu basketlerle farkı yine açarak durumu 63-59’a getirip takımın öne geçirdi. Hücumda sayı üretmekte zorlanan ev Botaş'ta Melis'in 3 sayılık basketine karşın pota altında Paris ve Robinson ile etkili olan ve sayı üreten OGM Ormanspor maçı 64-72 kazanarak 2019-2020 sezonuna galibiyetle başlayarak haftayı iki puanla kapattı.

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.