Ankaragücü, Gaziantep FK’yi ağırlıyor: Başkent temsilcisi Gaziantep’i bir kez yendi| Belözoğlu Gaziantep FK’yi seviyor

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig’de kümede kalma hattını yakından ilgilendiren maçta Gaziantep FK’yi konuk edecek.

Ankaragücü, Gaziantep FK’yi ağırlıyor: Başkent temsilcisi Gaziantep’i bir kez yendi| Belözoğlu Gaziantep FK’yi seviyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Başkent Ankara’nın Süper Lig’deki tek temsilcisi olan Ankaragücü, sezona Tolunay Kafkas ile başladıktan sonra kötü gidişatın ardından Emre Belözoğlu ile anlaşmıştı.

Kafkas yönetiminde iç sahada galibiyeti olmayan Ankaragücü, Belözoğlu geldikten sonra evinde Kayserispor ve Samsunspor’u yenmişti. O galibiyetlerin ardından Eryaman’da 5 maç kazanamayan Ankaragücü daha sonra ise Kasımpaşa ve F. Karagümrük’ü iç sahada arka arkaya mağlup etmiş ve kötü gidişatı sonlandırmıştı. Daha sonra da evinde 3 toplamda da 7 maç kazanamayan Ankaragücü, sezonun en kötü serisini Başakşehir karşısında aldığı 2-1’lik zaferle sonlandırmıştı.

ANKARAGÜCÜ 16 MAÇIN 5'İNİ KAZANDI

Bu sezon evinde 16 maçın 5’ini kazanan 7 kez de berabere kalan Ankaragücü ligde 34 puanla 14. sırada yer alıyor. Sarı-lacivertliler, ligde kalma mücadelesi veren ve son 5 maçta sadece Beşiktaş’ı yenerek 4 mağlubiyet alan Gaziantep FK’yi konuk edecek. Gaziantep FK maç öncesi 31 puanla 17. sırada.

İki takım daha önce Süper Lig’de 7 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların sadece 1’ini kazanabilen Ankaragücü 1 maçtan da beraberlikle ayrılırken 5 kez rakibine mağlup oldu. Rakibine karşı tek Süper Lig galibiyetini sezonun ilk yarısındaki maçta deplasmanda Alper Uludağ’ın harika golüyle alan Ankaragücü, evinde Gaziantep FK’ye karşı puansız durumda.

EMRE BELÖZOĞLU GAZİANTEP FK’Yİ SEVİYOR

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu daha önce Gaziantep FK’ye 4 kez konuk oldu. Bu maçlarda 3 kez kazanan genç teknik adam 1 kez berabere kalırken Gaziantep temsilcisine hiç yenilmedi. Belözoğlu, Ankaragücü’nün başında tek deplasman galibiyetini de Gaziantep’e karşı almıştı.

Emre Belözoğlu’nun Selçuk İnan ile ise ikinci karşılaşması olacak. İki genç teknik adam 2022-2023 sezonunda Kasımpaşa-Başakşehir maçında teknik adam olarak karşılaşmış ve Emre Belözoğlu Başakşehir ile o maçı 3-1 kazanmayı başarmıştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.