Basketbolda bir ilk: Parke değil cam zemin!

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin Final Four etabı bu yıl, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın ev sahipliğinde bir ilke sahne olacak.

Basketbolda bir ilk: Parke değil cam zemin!
Yayınlanma:

Uluslararası bir takım turnuvası olan bu etkinlik, ilk kez parke zemin yerine cam zemin üzerinde gerçekleştirilecek.

FIBA tarafından yapılan açıklamaya göre, Yunanistan'dan Peristeri ve İspanya'dan Lenovo Tenerife, UCAM Murcia ve Unicaja'nın katılacağı Basketbol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Belgrad Arena'da ASB cam zemin kullanılacak.

ASB Cam Zemin, sezonun merakla beklenen son dört maçını kapsayan bu etkinlikte kullanılacak. Bu zemin, 2016 yılında kurulan Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin ve FIBA'nın basketbolda inovasyonu güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Bu zemin, interaktif uygulamalara alan sağlayarak oyuncu izleme özelliği gibi yenilikler sunuyor ve maç deneyimine devrim niteliğinde bir etki getiriyor. Ayrıca, zemin üzerinde canlı istatistikleri ve tarihi başarıları gösterme imkanı sunarak taraftar etkileşimini güçlendiriyor.

Bu yenilik, geçen yıl FIBA U19 Basketbol Dünya Kupası'nda, Bundesliga sezon açılışında ve NBA All-Star Ünlüler Maçı'nda da kullanılmıştı.

Final Four maç programı ise şu şekilde:

26 Nisan Cuma:

  • 19.00 Lenovo Tenerife - Peristeri
  • 22.00 UCAM Murcia - Unicaja

28 Nisan Pazar:

  • 18.00 Üçüncülük maçı
  • 21.00 Final

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.