Beşiktaş'tan Santos ve Çalımbay açıklaması

Beşiktaş Kulübü, Başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu döneminde sözleşmesi feshedilen teknik direktörler Fernando Santos ile Rıza Çalımbay'a yapılan maaş ve tazminat ödemelerini açıkladı.

Beşiktaş'tan Santos ve Çalımbay açıklaması
Yayınlanma:

Kulüp, Başkan Hasan Arat ve yönetim kurulunun şeffaflık ilkesi doğrultusunda, sözleşmeleri sona erdirilen 2 teknik direktörün net maaşları ve fesih tazminatlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Portekizli teknik direktör Fernando Santos ve ekibine, görev yaptıkları 9 Ocak-14 Nisan dönemi için toplam 865 bin 487 avro ödeme yapıldı.

Fernando Santos'un sözleşmesine göre, kendisine verilmesi gereken 500 bin avro fesih tazminatından 150 bin avro kendisine, 350 bin avro ise teknik ekibine ödenecek. Bu ödemeler, Mayıs 2024 sonrasında 5 eşit taksit halinde gerçekleştirilecek.

Siyah-beyazlı futbol takımını 10 Kasım-18 Aralık 2023 döneminde çalıştıran Rıza Çalımbay ve ekibine ise 7 milyon 220 bin lira ödendi.

Ayrıca açıklamada, kulübün herhangi bir ek yükümlülüğü olmadığı, sözleşme feshinde kulübün menfaatlerini korumak amacıyla örnek bir sözleşme imzalandığı ve ilgili sözleşmelerin denetim kuruluna teslim edildiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak maksatlı ve yanıltıcı haberler yapanlarla ilgili "Sermaye Piyasası Kanunu Madde 107" kapsamında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.