Deplasmanda namağlup Fenerbahçe Sivasspor'a konuk oluyor: Bülent Uygun'un Fenerbahçe karnesi dikkat çekiyor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile karşılaşacak. BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Cihan Aydın yönetecek.

Deplasmanda namağlup Fenerbahçe Sivasspor'a konuk oluyor: Bülent Uygun'un Fenerbahçe karnesi dikkat çekiyor
Yayınlanma:

HABER: YASİN ŞAHİN

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos'a elenen sarı-lacivertliler, bu maçı kazanarak elindeki tek kulvar olan Süper Lig’deki şampiyonluk hedefini sürdürerek yeniden moral bulmayı hedefliyor.

Süper Ligde bu sezon deplasmanda namağlup olan tek takım Fenerbahçe. Sarı lacivertliler 16 dış saha maçının 15’ini kazanırken 1 kez de beraberlik aldı. Fenerbahçe, bu sezon sadece Adana deplasmanında golsüz beraberlik almıştı. Fenerbahçe, son deplasman mağlubiyetini geçen sezon Galatasaray’a karşı 3-0 ile almıştı. Ligde son 7 maçını kazanan Fenerbahçe maçların 6’sında kalesini gole kapatamazken bu maçlarda 20 gol atmayı başardı.

Bu sezon küme düşme hattı çevresinde uzun haftalar geçiren Sivasspor ise Bülent Uygun ile adeta kabuk değiştirdi. Son 2 maçını kazanan Sivasspor son 10 maçında ise 2 kez mağlup oldu. Sivasspor, evinde ise çok istikrarlı değil. Bu sezon 15 iç saha maçında 5 kez kazanan Sivasspor 7 beraberlik 3 de mağlubiyet aldı.

FENERBAHÇE SİVASSPOR’A KARŞI 35 MAÇTA 20 KEZ KAZANDI

Fenerbahçe ile EMS Yapı Sivasspor arasında Trendyol Süper Lig'de 36. kez oynanacak olan maç öncesi istatistikler dikkat çekici. İki takım arasında oynanan 35 müsabakada Fenerbahçe 20 kez galip gelirken, Sivasspor 7 kez kazandı ve 8 maç berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda Fenerbahçe 75 gol atarken, Sivasspor ise 45 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanmıştı.

Deplasmanda oynanan maçlarda Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sivasspor ile deplasmanda oynadığı 17 maçın 7'sini Fenerbahçe kazanırken, ev sahibi takım 4 kez galip geldi. 6 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe bu maçlarda 31 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

Bülent Uygun ile İsmail Kartal daha önce bir kez karşı karşıya geldi ve o maçı 2019-2020 sezonunda Kayserispor ile Uygun kazandı.

BÜLENT UYGUN’UN FENERBAHÇE KARNESİ DİKKAT ÇEKİYOR

Bülent Uygun’un Fenerbahçe karnesi ise kayda değer. Fenerbahçe’ye 17 kez rakip olan deneyimli teknik adam bu maçların 2’sini kazanabilirken 6 beraberlik 9 da mağlubiyet aldı. Bülent Uygun, Fenerbahçe ile son 5 maçında ise 1 kez kazandı 3 beraberlik aldı ve sadece 1 kez kaybetti. Fenerbahçe’ye karşı 3 maçtır kaybetmeyen Uygun, son olarak Denizlispor’un başında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalmıştı. İsmail Kartal ise Sivasspor’a rakip olduğu 8 maçın 4’ünü kazandı 2’sinde sahadan mağlup ayrıldı. Kartal, Fenerbahçe’nin başında ise Sivasspor’la 4 maçta 3 kez kazandı 1 beraberlik aldı.

SİVASSPOR'UN İLK 11'İ

FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.