Dört dörtlük Ankaragücü

TFF 1. Lig’de Ankaragücü fırtınası esmeye devam ediyor. Başkent ekibi kardeş takımı Bursaspor’u deplasmanda Eren Derdiyok’un 3 gol atarak yıldızlaştığı maçta 4-0 yendi.

Dört dörtlük Ankaragücü
Yayınlanma:
Güncelleme:

TFF 1. Lig’de Ankaragücü fırtınası esmeye devam ediyor. Başkent ekibi kardeş takımı Bursaspor’u deplasmanda Eren Derdiyok’un 3 gol atarak yıldızlaştığı maçta 4-0 yendi.

TFF 1'inci Lig’de heyecan devam ediyor. MKE Ankaragücü, ligin 7’inci haftasında deplasmanda Bursaspor'u 4-0 mağlup ederek haftanın en farklı galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. BİTCİ Timsah Park Stadı’nda oynanan mücadeleyi Caner Ak, Deniz Turgut, Emir Eray Eyisoy hakem üçlüsü yönetti. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Başkent ekibi rakibini her iki yarıda attığı gollerle yenerek rahat bir galibiyet aldı.

EREN DERDİYOK YILDIZLAŞTI

TRT Spor ve beIN SPORTS MAX HD 1'den naklen yayınlanan maçta Ankaragücü'ne galibiyeti getiren golleri 21., 25., ve 67’inci dakikalarda Eren Derdiyok, 46’ıncı dakikada ise Yusuf Abdioğlu kaydetti. Öte yandan 2020-2021 Sezonunda Gençlerbirliği’ni çalıştıran Bursaspor yeni teknik direktörü Özcan Bizati ilk maçında takımının farklı yenilgisine engel olamadı. Eren Derdiyok, Ankaragücü adına 7’inci maçında 6'ncı golünü atarak takımının yıldızı oldu.

RAKİP ERZURUMSPOR

Bu sonucun ardından MKE Ankaragücü puanını 15’e yükselterek zirve yarışını sürdürüp ikinci sıraya çıkarken, Bursaspor ise 5 puanda kaldı ve haftayı 18’inci sırada noktaladı. Ankaragücü TFF 1. Lig’in 8’inci haftasında 3 Ekim Pazar akşamı saat 19.00’da Eryaman Stadı’nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk edecek, Bursaspor ise haftayı BAY geçecek.

İLK YARININ ANLARI

Zirve mücadelesi veren MKE Ankaragücü deplasmanda Bursaspor’un konuğu oldu. İlk tehlikeli atak 12’inci dakikada ev sahibi Bursaspor’dan geldi. Namık Alaskarov’un ara pasında savunma arkasına koşu yapan Massimo Bruno, kaleci Akın Alkan ile karşı karşıya kaldı. Bruno’nun bekletmeden yaptığı vuruşa rağmen, kalesini erken terk eden Akın Alkan, topu çelerek gole izin vermedi.

ANKARGÜCÜ GOLE YAKLAŞTI

Mücadelenin 16’ıncı dakikasında MKE Ankaragücü bu kez etkili geldi. Emirhan Aydoğan’dan orta alanda topu sıyıran Abdullah Durak, hemen pasını Eren Derdiyok’a aktardı. Eren kaleci ile karşı karşıya kalırken, son anda kademeye giren Luka Capan tehlikeyi uzaklaştırıp Başkent ekibine gol izni vermedi.

BEKLENEN GOL GELDİ

Baskısını artıran Ankaragücü 21’inci dakikada golü buldu. İshak Çakmak, sol kanattan içeriye doğru topu gönderdi altı pas içinde boş durumdaki Eren Derdiyok gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderip takımını 0-1 öne geçirdi. Bu golden sonra atak bir futbol sergileyen sarı lacivertliler dört dakika sonra ikinci golü buldu.

EREN DERDİYOK YİNE ATTI

Mücadelenin 25’inci dakikasında Ankaragücü’nde Eren Derdiyok bir kez daha sahneye çıktı. Ani gelişen sarı lacivertli takımın ağıtnda Mehmet Murat Uçar topla birlikte sol taraftan ceza sahasına ilerlerken, pasını Eren Derdiyok’a aktardı. Savunmayı da geçen topu önünde bulan Eren, yaptığı vuruşla bir kez daha ağları havalandırıp durumu 0-2’ye getirdi. İki takımın atakları başka gol getirmeyince Ankaragücü devreyi 0-2 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İkinci devre başlar başlamaz Ankaragücü ikinci golü buldu. Sol kanattan Erdem Özgenç’in kullandığı köşe vuruşu sonrası arka direkte Burasspor savunması arasından iyi yükselen Yusuf Abdioğlu şık bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelere gönderip durumu 0-3’a getirdi.

FARK DÖRDE ÇIKTI

Mücadelenin 67’inci dakikada MKE Ankaragücü farkı 4’e çıkardı. Gboly Ariyibi, sol taraftan getirdiği topta pasını ceza sahasına doğru koşu yapan İshak Çakmak’a aktardı. İshak kale ağzına yönelerek pasını boş durumdaki Eren Derdiyok’a verirdi. Eren’in boş kaleye gönderdiği top ağlarla buluşturup durumu 0-4’e getirdi. İki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince karşılaşma Ankaragücü’nün 4-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.