Fenerbahçe Konferans Liginde adım adım: Olympiakos karşısında avantaj arayışı!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında bu akşam Yunanistan'ın Olympiakos takımına konuk olacak. Bu maç aynı zamanda Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki 269. karşılaşması olacak.

Fenerbahçe Konferans Liginde adım adım: Olympiakos karşısında avantaj arayışı!
Yayınlanma:

Fenerbahçe bu akşam UEFA Avrupa Konferans Liginde önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Sarı-lacivertliler Olympiakos karşısında tur için avantaj arayacak.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında şimdiye kadar oynadığı 268 müsabakada 106 galibiyet elde ederken, 55 beraberlik ve 107 yenilgi yaşadı. Bu müsabakalarda rakip filelere 363 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 381 gol gördü.

AVRUPA YOLU

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bu sezon H Grubu'nu lider tamamlayarak son 16 turunda mücadele etme hakkı kazandı. Son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibiyle karşılaşan Fenerbahçe, deplasmandaki mücadeleyi 3-0 kazanarak avantaj sağladı ve çeyrek finale yükseldi.

Rakip olarak Olympiakos'u çeken Fenerbahçe'nin rakibi, bir önceki turda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i eledi. Ancak evinde oynadığı ilk maçı 4-1 kaybeden Olympiakos, deplasmandaki rövanş mücadelesinde 4-1'lik galibiyetle beraberlik sağladı ve uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarında 2 gol daha bulan Olympiakos, müsabakayı 6-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bu akşam oynayacağı maçla toplamda 17. kez sahne alacak. Şimdiye kadar 16 maçta 11 galibiyet elde eden sarı-lacivertli ekip, 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda 41 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 20 gol gördü.

Bu akşam saat 19.45'te Olympiakos deplasmanına çıkacak Fenerbahçe, çeyrek final heyecanında deplasmanda tur için avantaj arayacak. Karşılaşma EXXEN ekranlarından naklen yayınlanacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.