İsrailli oyuncu kadro dışı kaldı, gözaltına alınıyor

Trabzonspor maçında İsrail ordusunu destekleyen gol sevinci sebebiyle kadro dışı bırakılan Jehezkel gözaltına alındı.

İsrailli oyuncu kadro dışı kaldı, gözaltına alınıyor
Yayınlanma:

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrasında sergilediği hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, gözaltına alındı.

Antalyaspor'un Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshi için avukatların çalıştığını ve sözleşmenin kısa sürede sona ereceğini belirtti.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasındaki Antalyaspor-Trabzonspor maçında ev sahibi ekip, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Ancak maç sonrasında, Jehezkel'in attığı golün ardından yaptığı sevinç hareketi büyük tepki çekti. 28 yaşındaki oyuncu, golünü kutlarken bileğinde "100 gün... 7 Ekim" yazılı bir not gösterdi.

Bu hareket, İsrail-Gazze savaşına atıfta bulunan bir jest olarak yorumlandı ve Antalyaspor tarafından kınandı. Kulüp, resmi açıklamasında, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68. dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Jehezkel hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de Jehezkel'in davranışını kınayarak, Antalyaspor'un aldığı kadro dışı bırakılma kararını destekledi. TFF, sorumlularla ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını belirterek, "İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın" açıklamasını yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.