Mehmet Büyükekşi döneminin unutulmazları

Türk futbolu artık her ay dünya futbolunun gündemine oturuyor. Ancak bu alınan kupalarla, puanlarla değil Büyükekşi dönemi skandallarla oluyor.

Mehmet Büyükekşi döneminin unutulmazları
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME - ÖMERCAN ÖZMEN

Mehmet Büyükekşi ve yönetimi Türk futbolunu her hafta Avrupa’nın en çok konuşulan olayları arasına sokmayı başardı. Ancak bu başarıda, saha içi başarılar değil skandallar başroldeydi.

Büyükekşi’nin büyük günahları denebilecek krizleri derledik:

1200x627-1702326972024.jpg

Ankaragücü – Beşiktaş maçı | Eylül 2022

Eryaman Stadı’nda sahaya giren bir Ankaragücü taraftarı futbolculara saldırmak istedi. Taraftara fiziki müdahalede bulunan Josef de Souza’nın kırmızı kartı, taraftarın kahramanlaştırıldığı sürecin ardından Josef ülkeyi ve Beşiktaş’ı istemeyerek de olsa terk etti. Büyükekşi ve yönetimi bir daha bu olayların yaşanmaması adına hiçbir girişimde bulunmadı.

tkfcxhnmieeibujp1yzpzw.webp

Süper Kupa’da ilk rezalet | Aralık 2023

Cumhuriyetin 100.yılında ülkenin iki büyük takımını Türkiye’de oynatmak yerine Suudi Arabistan’a taşıyan Mehmet Büyükekşi ve yönetimi yeni bir skandala imza attı. Atatürk’ün tartışma konusu olmasını içine sadece iki kulüp sindiremeyince kulüpler maça çıkmak istemedi. Daha sonra ortak basın toplantısı ile çekildiklerini açıklayan paydaşlarda en mutsuz taraf yine TFF’ydi. Hem maddi hem de “kişisel” olarak Suudi Arabistan ile sözleri veren TFF’ydi. Kupa oynanmadan belirsiz bir tarihe ertelendi.

aa-20231211-33160433-33160429-mke-ankaragucu-kulubu-baskani-faruk-koca-hakeme-yumruk-atti.jpg

Halil Umut Meler yumruklandı | Aralık 2023

Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının son bölümünde Emre Belözoğlu’nun itirazları, Meler ile gergin diyalogları adeta “sonuç” verdi. Hem tribünler hem de yönetim kurulu sahaya inmek için fırsat kollarken, Ankaragücü başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’i yumrukladı. Tüm dünyaya bir kez daha Türk futbolunu manşet yapan Mehmet Büyükekşi kötü bir tiyatrocu gibi “yeter” diye bağırdığı video haricinde bu konuda hiçbir şey yapmadı. Ne Ankaragücü kulüp olarak gerekli cezayı aldı ne de sahalarda böyle bir olay yaşanmayacağına dair ülke futboluna bir garanti verilebildi.

istanbulspor-sahadan-cekilmisti-tff-ne-ceza-verecek-istanbulspor-neden-sahadan-cekildi-tff-ceza-talimatnamesi-nedir-u4sa.webp

İstanbulspor sahadan çekildi | Aralık 2023

Hakem yumruklandı. Büyükekşi liglere ara verilmesini buyurdu ve verildi. Lige ilk dönüşte oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçındaki tartışmalı hakem kararı ile İstanbulspor sahadan çekildi. Trabzonsporlu futbolcular ve yönetimin sahada kalınması ricası ve ısrarı yerini bulmadı ve bir maç da bu kez bir takımın yönetim kurulu talebiyle yarıda kaldı.

ygzitg8h-uujltiy7zm5eg.webp

Trabzon’da tribünler sahaya indi | Mart 2024

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından tüm stat neredeyse sahaya indi. Futbolculara fiziksel saldırı girişimleri, futbolcuların saldırıları/savunmaları derken yeni bir kaos başladı. Saha içi olaylar rezalet için yeterliyken TFF, PFDK sevkleri için yerel seçimleri bekledi. Yerel seçim öncesi birilerini üzmemek ya da şirin görünmek adına adeta topu hükümete atarak sevkler için seçimi bekledi. Seçimlerin ardından sevkler açıklandı. Kimse ne cezalardan memnun oldu ne de sürecin yönetilişinden.

fenerbahce-super-kupa2-37e2-cover-jpg.webp

İkinci Süper Kupa rezaleti | Mart 2024

Son rezalet ise Şanlıurfa’da yaşandı. Fenerbahçe, U19 takımıyla çıkma kararı ile yaşanabileceklere dair ilk işaret fişeğini çakarken, TFF tüm süreci sadece en yakından izledi. Trabzonspor maçı sonrası ligden çekilmenin dahi konuşulduğu ortamda TFF izlemekle yetindi. 1.dakikada sahadan çıkan U19 oyuncularını da yine Büyükekşi tebessümle ve gülerek tribünden izlemeyi sürdürdü.

Her biri bir federasyon yönetimini yıkmaya yetecek skandalların ardından Büyükekşi istifayı aklına dahi getirmiyor, istifayı soranlara “bayrakların inmeyeceğini, ezanların susmayacağını” söylüyor. Kendi isteğiyle gittiği seçimli kongrede devam edip etmeyeceği belli değil. Çünkü federasyonun delege yapısı ve o sabah gelecek telefonların ardından oyların ne yöne döneceğini kimse bugünden kestiremiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.