Okan Buruk: Kötü oynayarak kazandık

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Atakaş Hatayspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçlarındaki performanslarından memnun olmadığını ifade etti.

Okan Buruk: Kötü oynayarak kazandık
Yayınlanma:

Buruk, maçın ardından RAMS Park'ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başlangıç olarak, "İstanbul'da yaşadığımız ve birçok kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketi yaşandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Diğer taraftan kameraman Samet Kulak için de başsağlığı diliyorum. O da aramızda olan biriydi. Onun kaybı hepimizi derinden üzdü." diyerek sözlerine başlayan Buruk, takımın performansını değerlendirdi.

İyi bir oyun ortaya koymadıklarını belirten Buruk, "Maçı kazandık ancak sahada mutlu ayrılmadım. Maç içinde ortaya koyduğumuz performans, beklentilerin altında kaldı. Sahamızda daha etkili bir futbol sergilemeliydik. Takımımızda çok yetenekli ve kaliteli oyuncular var. Bu oyunculardan top bizdeyken daha iyi işler bekliyoruz." dedi.

Maçın erken dakikalarında 1-0 öne geçtiklerini hatırlatan deneyimli teknik adam, "Hızlı bir golle başladık ve maça rahat bir şekilde girdik. Rakibimiz maç boyunca bize alan bıraktı ve oyunumuzu oynamamıza izin verdi. Ancak hücumda istediğimiz performansı gösteremedik. Ayrıca savunmada ve hücuma yönelik paslarda da bazı pozisyonlar verdik. İstatistiklere bakıldığında üstün olduğumuzu görüyoruz ancak kendi standartlarımızın altında bir oyun sergiledik. Bunun bir nedeni uzun bir ara olabilir. Türk futbolunda gergin bir ortam var ve bu da oyuncuları etkiliyor. Ancak bunun geçici bir durum olduğuna inanıyoruz. Bir sonraki maçta daha iyi bir performans sergileyeceğiz ve şampiyonluk hedefimizi sürdüreceğiz. Sezonun bitmesine yedi maç kaldı ve hepsini kazanarak sezonu tamamlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçına tam kadro çıkacaklarını belirten Buruk, Fenerbahçe'nin olası 19 yaş altı takımıyla çıkma ihtimaline ilişkinse, "Bu bizim sorunumuz değil. Rakiplerimizin hangi kadro ile çıkacaklarına bakmıyoruz. Kendi programımıza odaklanacağız ve belirlenen tarihte maçımıza çıkacağız. Şanlıurfa halkı da iki büyük takımı merakla bekliyor. Bu konuda başka bir yorum yapmayacağım." şeklinde konuştu.

Son olarak, devletten ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) futbolun gergin ortamını sakinleştirecek kararlar almasını beklediklerini dile getiren Buruk, saha dışındaki tartışmaların takımı etkilemediğini vurguladı. Buruk, "Biz saha içinde kalmak istiyoruz çünkü gerçek dostlarımız, futbol camiasındaki diğer takımlarla ilişkilerimizi korumak istiyoruz. Sahada kalıp mücadelemize odaklanmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.