Okan Buruk'un aklı rekorda

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'deki son 3 maçlarını kazanarak şampiyonluk rekoruna ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Okan Buruk'un aklı rekorda
Yayınlanma:

Buruk, EMS Yapı Sivasspor'u 6-1 yenerek alınan galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Rakiplerinin savunma ağırlıklı taktiklerine dikkat çeken Buruk, "Çok pozisyon verdikleri halde az gol yiyorlardı. Uzun toplar ve hızlı hücumlarla gol bulan bir takımdı. Erken gol bulduk, oyun planımızı erken uyguladık. Hücumda etkiliydik. Rakipten fazla baskı görmedik. Özellikle oyuncularımızın Icardi'ye yakın oynaması bize pozisyonlar bulma imkanı sağladı. Oyunun her alanında üstündük. Skor daha yüksek olabilirdi. Beklentilerimizin ötesinde rahat bir galibiyet aldık. Sivasspor dirençli bir takım. Bu galibiyeti hak ettik. Gol sayısı bizim için önemli. Hem puan farkını arttırdık hem de averajda üstünlük sağladık. Son 6 maçta ofansif performanstan memnunum. Haftada bir maç bizi farklı bir noktaya getirdi. Oyuncularıma ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum." dedi.

Son 3 haftaya önde girilmelerine rağmen ciddiyetlerinden ödün vermediklerini belirten tecrübeli teknik adam, "Maçımızı oynadık. Yarın rakibimizin maçı var. Lig devam ediyor. Ciddiyetimizi ve konsantrasyonumuzu yükselterek devam ediyoruz. Üç maç daha var. Onları da kazanıp yeni bir rekor kırmak istiyoruz. Aynı ciddiyet ve konsantrasyonla Karagümrük maçına hazırlanacağız." şeklinde konuştu.

Hedeflerinin olduğunu belirterek Galatasaray'da kalmak istediğini söyleyen Buruk, sezon sonunda bitecek sözleşmesinin sorulması üzerine, "Sözleşmemizle ilgili konuştuk. Burada bir kader birliği yaptık. Bir sonraki sezon için lig bittikten sonra oturup konuşacağız. Önce şampiyonluğu yaşayalım. Burada kafamızı karıştıracak hiçbir şey olmamalı. Lig bittikten sonra en kısa zamanda hallederiz." şeklinde konuştu.

Türk teknik adamlar için Avrupa'nın bir hedef olduğunu ancak ilk amacının Galatasaray'da başarı elde etmek olduğunu belirten Buruk, "İlerisi için olabilir ama ilk düşüncem burada devam etmek. Dünyaya kendimizi gösterdik. Önümüzdeki sezon daha büyük hedefler koymak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine Buruk, "İddia hiç alakası olmayan bir yerden geldi. Yunan basını ile Icardi'nin ne alakası var bilemiyorum. Sezonun sonuna geldik. Hepimiz mutluyuz. Taraftarımız ve Icardi mutlu, biz mutluyuz. Geçen sezon başlayıp bu sezon süren hedeflerimiz, önümüzdeki sezon da devam edecek." şeklinde yanıtladı.

Bülent Uygun'un maç öncesi yaptığı açıklamalarla ilgili soruya ise Buruk, "Teknik adamlar olarak her zaman tansiyonu düşürmemiz gereken insanlarız. Kavga ortamını yükseltmemek gerek. Zaten çok büyük bir kavga ve kargaşa var. Teknik adamların yaptığı açıklamalar kendilerini baskı altına alır. Ayrıca hepimiz Türk futbolu için çalışıyoruz. Türk futbolunun tansiyonunu düşürmek için sahada kalmak gerekiyor. Biz bugün sahada kaldık. Sadece futbola odaklandık. Bence doğru ve iyi futbol oynadık, güzel goller attık. Sevindirici olan bu." şeklinde yanıt verdi.

Ellerindeki kadroyu büyük oranda koruyarak devam etmek istediklerini ifade eden Buruk, "Bütün oyuncuların hedefi olabilir. Benim isteğim ve düşüncem kadro yapımızı koruyup üzerine takviyeler yapmak. Bütün oyuncularım değerli. Genel olarak bu kadroyu korumak istiyoruz." dedi.

Şampiyonluğu en kısa zamanda ilan etmek istediklerini vurgulayan Buruk, "Şampiyonluk en kısa zamanda nerede ulaşırsanız en değerlisi o. Çok büyük baskı altındayız. Büyük bir yarış var. İlk düşüncemiz maçlarımızı kazanmak. Üç maçı kazanıp rekorla tamamlamak istiyoruz. Şampiyon olup önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için buradaki lig maçlarına odaklanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.