Şampiyonlar Ligi'nde ilk yarı finalistler belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin rövanş ayağında Paris Saint-Germain (PSG), Barcelona'yı 4-1 mağlup ederken, Borussia Dortmund da Atletico Madrid'i 4-2 yenerek yarı finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk yarı finalistler belli oldu
Yayınlanma:

Avrupa'nın zirvesindeki kulüp turnuvası, çeyrek finalin heyecan verici rövanş karşılaşmalarıyla devam etti.

Barcelona, ilk maçı 3-2 kazandığı mücadelenin rövanşında PSG'yi ağırladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Raphinha'nın 12. dakikadaki golüne Ousmane Dembele'nin 40. dakikadaki cevabıyla ilk yarı 1-1 sona erdi. Ancak Barcelona'nın Uruguaylı savunma oyuncusu Ronald Araujo, 29. dakikada kırmızı kart gördü.

PSG, ikinci yarıda Vitinha'nın 54. dakikadaki golü ile başlayan ve Kylian Mbappe'nin 61 ve 89. dakikalardaki golleriyle 4-1'lik galibiyetle turu geçen taraf oldu.

Diğer rövanş mücadelesinde ise ilk maçı 2-1 kazanan Atletico Madrid, Borussia Dortmund'un konuğu oldu.

Signal Iduna Park'taki karşılaşmanın ilk yarısında Julian Brandt'ın 34. dakikadaki golüyle başlayan gol ziyafeti, Ian Maatsen'in 39. dakikadaki golüyle devam etti ve Dortmund ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısında İspanyol ekibi, Mats Hummels'in 49. dakikadaki kendi kalesine golüyle ve Angel Correa'nın 64. dakikadaki golüyle skoru 2-2'ye getirdi.

Ancak Alman temsilcisi, 71. dakikada Niclas Füllkrug'un attığı golle tekrar öne geçti ve Marcel Sabitzer'in 74. dakikadaki golüyle maçı 4-2 kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

Bu sonuçların ardından PSG ile Borussia Dortmund, yarı finalde karşılaşacaklar.

Yarı final müsabakaları 30 Nisan-1 Mayıs ve 7-8 Mayıs tarihlerinde oynanacak ve "Devler Ligi" finali 1 Haziran'da Londra'daki Wembley Stadı'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.