Şampiyonlar Liginden bayram şekeri: Çeyrek finaller tadından yenmez! | Real Madrid-Manchester City, Arsenal-Bayern Münih...

Avrupa futbolunun heyecanla beklenen organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final turu bu akşam başlıyor. Erken final tadındaki maçlar, bayram akşamlarına damgasını vurcak.

Şampiyonlar Liginden bayram şekeri: Çeyrek finaller tadından yenmez! | Real Madrid-Manchester City, Arsenal-Bayern Münih...
Yayınlanma:

Kulüpler seviyesinde en prestijli kupa Şampiyonlar Ligi için mücadele veren takımlar, zorlu eşleşmelerde kozlarını paylaşacak.

Çeyrek finalin ilk maçları, bu akşam ve 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek. Ardından, 16-17 Nisan tarihlerinde rövanş maçlarıyla birlikte finalistler belli olacak. Yarı finaller ise 30 Nisan-1 Mayıs ve 7-8 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Heyecanın dorukta olduğu "Devler Ligi"nde final maçı ise 1 Haziran'da Londra'daki efsanevi Wembley Stadı'nda gerçekleşecek.

BU GECE GÖZLER BU MAÇTA: REAL MADRİD-MANCHESTER CİTY

Real Madrid, İngiliz devi Manchester City'i ağırlıyor. Manchester City geçen yıl finalde Inter'i mağlup ederek Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmıştı. Kupayı en fazla kazanan takım olarak dikkat çeken Real Madrid ise erken final olarak adlandırılan bu karşılaşmada rakibini yenerek tur atlamak istiyor.

real.jpg

Real Madrid, Carlo Ancelotti'nin yönetiminde La Liga'da zirve mücadelesi veriyor. Barcelona'ya 8 puan fark atan Real Madrid, ligde oynadığı 30 karşılaşmada rakip fileleri 66 kez havalandırırken kalesinde sadece 20 gol gördü. Şampiyonlar Ligi'nde ise son olarak Leipzig'i toplamda 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

pep.jpg

Öte yandan, Manchester City de Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veriyor. Ligde oynadığı 21 karşılaşmada 71 gol atan mavi-beyazlılar, kalesinde ise sadece 31 gol gördü. Şampiyonlar Ligi'nde ise G Grubu'nu lider tamamlayan Manchester City, toplamda 6-2'lik skorla Kopenhag'ı eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek final turunda TSİ 22.00'de başlayacak olan maçlar şu şekilde:

9 Nisan Salı:

Arsenal (İngiltere) - Bayern Münih (Almanya)

Real Madrid (İspanya) - Manchester City (İngiltere)

10 Nisan Çarşamba:

Atletico Madrid (İspanya) - Borussia Dortmund (Almanya)

Paris Saint-Germain (Fransa) - Barcelona (İspanya)

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.