Süper Kupa'nın 'sahipsiz biletleri': Biletler TFF'ye mi ayrıldı? Binlerce sahipsiz bilet kimlere verilecek?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçında mücadele edecek takımlara ayrılan biletlerin dışında kalan binlerce kontenjan tartışma konusu oldu. anadolugazete.com.tr, kamuoyunda TFF'nin organizasyonunda değerlendirileceği söylenen 'sahipsiz biletler' ile ilgili bilgilere ulaştı.

Süper Kupa'nın 'sahipsiz biletleri': Biletler TFF'ye mi ayrıldı? Binlerce sahipsiz bilet kimlere verilecek?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER/DEĞERLENDİRME: ÖMERCAN ÖZMEN

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacak final maçı öncesi taraftarlara ayrılan biletler ve sonrasında 'sahipsiz' olarak TFF'nin organizasyonunda olacağı aktarılan kontenjanlar tartışma konusu oldu.

Kamuoyunda 11 Nisan Stadyumu'nda toplamda 29 bin kapasite olduğu söylemlerinin yanı sıra anadolugazete.com.tr'nin kaynaklardan aldığı bilgiye göre stadyumda kullanıma uygun koltuk sayısı 23 bin...

29 bin kapasiteli olarak açılan Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu, 23 bin kişi kapasite koltuğu Süper Kupa finalinde kullanıma açacak. Geriye kalan 6 bin koltuk ise revize edilmesi gerektiğinden Süper Kupa'da kullanılamayacak.

8 bin biletin Galatasaray, 8 bin biletin de Fenerbahçe taraftarına ayrılacağı maçta, 7 bin kadar kontenjan boşta kalıyor.

TFF'YE 'SAHİPSİZ BİLET' ORGANİZASYONU TEPKİSİ

Kalan biletlerin TFF tarafından organize edileceği çeşitli haber kaynaklarından kamuoyuna aktarılan bilgiler arasındaydı. Sosyal medyada bu kalan biletlerin TFF organizasyonunda olduğu haberi büyük tepki aldı. Vatandaşlar kalan bu biletleri TFF'nin nasıl kullanacağı ve kimlere ayıracağı konusunda sert tepkiler verdi.

KALAN BİLETLER TFF TARAFINDAN MI ORGANİZE EDİLECEK?

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarına ayrılan biletlerin ardından ortaya çıkan 'sahipsiz biletler' ile ilgili bilgiye ulaşıldı. anadolugazete.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre 'sahipsiz' kalan biletler TFF'nin değil Şanlıurfa Valiliğinin organizasyonunda.

Edinilen bilgilere göre kalan 7 bin biletlik kontenjanın bin kişilik kısmı tedbir amaçlı kullanıma açılmayacak. Geriye kalan 6 bin bilet ise TFF organizasyonunda değil Şanlıurfa Valiliğinin organizasyonunda olacak.

6 BİN SAHİPSİZ BİLETE NE OLACAK?

Şanlıurfa Valiliğinin organizasyonunda olan 6 bin biletin nasıl değerlendirileceği ile ilgili bir bilgi henüz yok. Kontenjanın akıbeti, 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa final karşılaşmasından önce netleşecek.

NEDEN DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLMESİN?

Durumu hala netleşmemiş olan ve Şanlıurfa Valiliği organizasyonunda bulunan bu 6 bin bilet için anadolugazete.com.tr şu öneride bulunuyor:

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler Şanlıurfa'da da büyük hasarlara yol açtı. Sporun birleştirici gücü dikkate alınarak Şanlıurfa'daki depremzede vatandaşların motivasyonu için kadın ve çocuk ağırlıklı kontenjan dağılımı Şanlıurfa Valiliğince ayarlanabilir.

anadolugazete.com.tr, Süper Kupa'nın 'sahipsiz biletleri' ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edecek...

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.