Süper Lig’in yeni İstanbullusu Eyüpspor

Zaman zaman Süper Lig'deki İstanbul takımı sayısı tartışılırken bu kez de Eyüpspor bu kontenjanı doldurmaya geldi. Arda Turan liderliğindeki Eyüpspor harika bir sezon geçirerek Süper Lig'e yükseldi.

Süper Lig’in yeni İstanbullusu Eyüpspor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Eyüp, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden. İstanbul’un bu tarihi ilçesine futbol da pek de geç olmayan bir tarihte gidiyor. 1919 yılında Eyüp İdman Yurdu adı ile kurulan eflatun sarılı takımın talihi son yıllarda yaşanan bir yönetim değişikliği ile döndü. Mahalli liglerde, İstanbul Ligi’nde mücadelesi ve başarıları bulunan Eyüpspor, 1984 yılına dek amatör ve profesyonel liglerde inişli çıkışlı bir performans sergiledi.

1984 yılından itibaren ise 3. Ve 2.Lig arasında gidip gelen Eyüpspor, 2014-15 sezonunda 2.lig’e son kez yükselme başarısı gösterdi. Ortalama bir ikinci lig takımı iken İstanbul ekibinin yönetimine şu an başkanlığını yürüten Murat Özkaya’nın gelişi ile işler değişti. 2019’da başkanlığa gelen Özkaya, her ligde ligin üzerinde takım kurmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Takımını önce 2.Lig’den 1.Lig’e 2020-21 sezonunda çıkardı. 37 sezon sonra gelen bu başarı ile taraftarlarını mutlu eden Eyüpspor, 1.lig’de de dişli bir takım olmayı sürdürdü. Buraya özellikle Galatasaray’dan ayrılan yıldızların gelişi takımı başka bir çekim noktası haline getirdi. Babel, Mustafa Pektemek, Umut Bulut gibi Süper Lig golcüleri gollerini Eyüpspor için atmaya başlarken savunmada da yine benzer şekilde Ömer Bayram, Alpaslan Öztürkler takıma dahil ediliyordu.

SÜPER LİG İÇİN SÜPER İSİMLER

Son olarak teknik direktörlüğe Arda Turan’ı getiren Eyüpspor’da çehre tamamen değişiyordu. Kısa süre önce Süper Lig ve milli takım forması giyen Caner Erkin takım içi lider olarak kadroya dahil edilmiş yine yıldızlar ve genç isimlerle karma bir kadro oluşturulmuştu. İşi şansa bırakmak istemeyen Eyüpspor zaman zaman rehavetin getirdiği zorlukları yaşasa da deplasmanda Altay’ı 4-1 yenerek bitime haftalar kala Süper Lig’in kapılarını araladı.

Onları bekleyen en büyük tehlike İstanbul takımı olma algısına yenilmek olacak. Bir de Galatasaray ile içli dışlı durumları diğer takım taraftarları için antipati oluşturuyor. 105 yıllık bir rüyanın gerçekleşmesi böyle küçük farklarla yok edilirse Eyüpspor da ligimizde kısa süreli bir renk olarak kaybolur gider. Ancak bağımsız ve kurumsal bir yapı oluşursa yeni bir model ile bambaşka bir takım izleyebiliriz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.