Telekom galibiyetle bitirdi

30 hafta süren Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi.

Telekom galibiyetle bitirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

30 hafta süren Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi. Sezonun son haftasında Ankara temsilcisi Türk Telekom deplasmanda son haftaların çıkıştaki takımı Banvit’i 96-83 yenerek sezonu 16 galibiyet ve 12 mağlubiyetle kapattı.

İLK YARI TELEKOM’UN

Mücadeleye iyi başlayan ev sahibi Banvit, Rıdvan Öncel ve Shelton'ın sayılarıyla 3. dakikayı 7-5 önde geçti. Hızlı hücumlarda Slyven Landesberg ve Campbell ile skor üreten Türk Telekom, 5. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 11-10. Çeyreğin kalan bölümünde konuk ekip, Landesberg'in üst üste sayılarıyla öne geçti ve farkı açtı. Türk Telekom, Landesberg'in 18 sayı kaydettiği ilk periyodu 13 sayı farkla 31-18 önde tamamladı.

DEVREDE FARK 6 SAYI

İkinci çeyreğe tam saha baskıyla başlayan Banvit, İsmail Cem Ulusoy, Perez, Metehan Akyel ve Rıdvan Öncel'in sayılarıyla 15. dakikada farkı 3'e indirdi: 37-40. Türk Telekom, Stimac ve Gabriel ile etkili olup oyunu rakibine bırakmadı. Boyalı bölgeyi iyi savunan Türk Telekom, rakibini dış atışlara yöneltip ilk devreyi 54-48 önde tamamladı. İlk yarıda özellikle Slyven Landesberg ile etkili olan Ankara ekibi rakibine kolay sayı imkanı vermedi.

FARK KAPANDI

İkinci yarıya hücumda ve savunmada etkili başlayan ev sahibi Banvit, Shelton, Morgan ve Tolga Geçim ile bulduğu sayılarla 25. dakikada farkı 3'e indirip durumu 61-64’e getirdi. Landesberg, Stimac ve Gabriel'in etkili oyunuyla skorda üstünlüğünü sürdüren Türk Telekom, final periyoduna 74-72 önde girdi. Son çeyrekte Landesberg, Redding ve Campbell'dan önemli katkı alan Türk Telekom, 10-0'lık seriyle 35. dakikada skoru 88-77'ye getirdi. Farklı üstünlüğünü koruyan konuk ekip, karşılaşmadan 96-83 galip ayrıldı.

LANDESBERG YILDIZLAŞTI

Banvit karşısında Türk Telekom’da Sylven Landesberg’in 43 sayıyla sahanın yıldızı olurken Kenny Gabriel 19 sayı ile skora katkı sağladı. Bu sonuçla Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi’nin normal sezonunu 16 galibiyetle 7. sırada tamamladı ve Play Off’ta Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Bu maçta Telekom adına Redding 8, Yunus Emre Sonsırma 3, Kaya Peker 2, TJ Campbell 13, Stimac 8 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular.

Kaynak:İHA

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.