“TFF, bir maçı oynatamadı”

Süper Kupa sezon başından bu yana TFF'nin tüm çaba ve beceriksizlikleri sebebiyle oynanmadan tamamlandı.

“TFF, bir maçı oynatamadı”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Süper Kupa formatı gereği lig şampiyonu ile kupa şampiyonunun sezon öncesi bir araya gelerek oynadığı kupadır. Bizim Süper Kupa’nın da 2023-24 sezonu başında yani takriben Ağustos 2023 döneminde oynanması gerekiyordu. Ancak TFF bir türlü fikstür belirleyemeyince belirsiz bir tarihe kaldı.

SUUDİ ARABİSTAN SÜRPRİZİ

Daha sonra bu belirsizlikle giderken homurdanmalar şeklinde Süper Kupa’nın yurt dışında oynanabileceği ihtimali konuşulmaya başlandı. Türkiye’nin Süper Kupa maçını Cumhuriyet’in yüzüncü yılında başka bir ülkede oynatmak kimsenin aklından geçmez derken o ülkenin bir de Suudi Arabistan olduğu ortaya çıktı.

2pg5pyzab0skh-k6fembhq.webp

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Mehmet Büyükekşi önderliğinde dayattığı organizasyona iki takım da maddi gerekçeler ve zorunluluklar da olsa katıldı. Ancak maç önünde Atatürk posteri, tişörtü ve pankartı krizi olayı bambaşka bir yere götürdü. Suudi Arabistan ile Türkiye arasında en büyük ayrımlardan biri “laiklik” kavramı. Bunun için bile TFF, gelecek taraftarlara günler öncesinden uyarı mesajları yayınladı.

Ayrıca şöyle bir acı tablo daha ortaya çıktı, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında bir kadın kendi başına ya da kadın arkadaşlarıyla Suudi Arabistan yasalarına uygun olmadığı için Türkiye’nin Süper Kupa maçını yerinde izlemekten men edildi.

gb-ndfbwcaakhwn.jpeg

İki takımın sabrını taşıtan noktalardan biri ise “Yurtt Sulh, Cihanda Sulh” pankartının açılamayacağı oldu. Atatürk tişörtlerinin, sözlerinin ve istiklal marşının pazarlık konusu olmaya başladığı noktada iki kulüp de TFF’ye rağmen bir karar alarak maçtan çekildiler.

Ortak açıklamada TFF’nin basiretsizliğinin üstü örtülmeye çalışılsa da her şey gün gibi ortadaydı.

trabzonspor-fenerbahce-maci-sonrasi-tu-36776-2.webp

YENİ TARİH, YENİ BİLİNMEZLİK

Bu tarihi başarısızlığın ardından TFF, depremzede vatandaşların arkasına saklanarak lütuf gibi kararlar aldı. Maç önce Şanlıurfa’daki stada alındı ardından geliri depremzedelere bağışlayacaklarını söyledi.

Ancak ne Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa takvimleri hesaba katıldı ne de kulüplerle görüşüldü. Ali Koç son tepkilerin takvimle ilgili olmadığını söylese de masaya bu itiraz da güçlü şekilde geldi.

aa-20240407-34213305-34213298-galatasaray-fenerbahce.jpg

Fenerbahçe, Trabzonspor maçında yaşananları gerekçe göstererek maça U19 takımıyla çıktı. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında hatırlanacak kupa Büyükekşi ve ekibi sayesinde hafızalardan hiçbir şekilde silinmeyecek. 54 saniye oynananmış bir maçın ardından Büyükekşi’nin tribünde etrafa gülücükler saçması esasen Türk futbolunun da geldiği noktayı net bir şekilde gösteriyor.

buyukeksinin-guldu-tepkiler-yagdi-eserinle-gurur-duy-17125212282287.webp

TFF: BECERİKSİZLER ORDUSU

Yüz yıllık Cumhuriyet coşkusuna dönüşecek kupa önce Suudi Arabistan’da yarım kaldı ardından milli mücadeledeki çabalarından sonra adının önüne Şanlı alan Urfa’da. Hepsinde de başrolde aynı kişi vardı.

Öyle bir beceriksizlik ki ortalık yangın yeriyken rol çalmak ister gibi TFF bir de seçim kararı aldı. Aldıkları seçim kararı ise liglerin başlamasına üç hafta kala yapılacak bir seçim için. Çünkü Büyükekşi ve ekibi Avrupa şampiyonasından akreditasyon kartlarıyla statlarda görünmek ve bir başarı gelecekse bunu kendi hanelerine yazdırmak istiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu yaklaşık 9 aydır bir maçı oynatamayarak tarihe geçti ve Cumhuryietimizin yüzüncü yılında yaşana bu rezilliği bize unutturacak hiçbir şey olmayacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum