Türk futbolunda bir ilk: Ankaragücü-Gaziantep FK maçıyla yabancı hakem hayatımıza giriyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de yaşanan tartışmalar sonrasında önemli bir adım atarak yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasını başlatıyor.

Türk futbolunda bir ilk: Ankaragücü-Gaziantep FK maçıyla yabancı hakem hayatımıza giriyor
Yayınlanma:

TFF'nin açıklamasına göre, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından sezon sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı VAR hakemleri görevlendirilecek.

Bu karar, TFF'nin UEFA ve Avrupa'nın önde gelen 5 futbol federasyonu ile yaptığı görüşmelerin bir sonucu olarak alındı. İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarından gelen olumlu yanıtlarla desteklenen bu adım, Türk futbolunda yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Yabancı Video Yardımcı Hakemlerin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili olarak Türkçe ve İngilizce belirlendi. Bu nedenle, VAR ekibinde İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi de yer alacak.

İlk yabancı hakem ataması, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında gerçekleşecek. MKE Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Vavacars Fatih Karagümrük - Fenerbahçe A.Ş. ve Corendon Alanyaspor - Galatasaray A.Ş. maçlarında yabancı VAR hakemleri görev yapacak.

Bu adım, Türk futbolunda önemli bir değişiklik olarak kabul edilirken, ilk yabancı hakemin Ankaragücü - Gaziantep FK maçında görev alacak olması da büyük bir öneme sahip.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.