Türk Telekom’dan “Okulumda Günışığı” semineri

Türk Telekom, az gören çocuklara eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı Okulumda Günışığı projesi kapsamında, Ankara’da Muammer Şahin Ortaokulunda eğitim verildi. ‘

Türk Telekom’dan “Okulumda Günışığı” semineri
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Telekom, az gören çocuklara eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı Okulumda Günışığı projesi kapsamında, Ankara’da Muammer Şahin Ortaokulunda eğitim verildi. ‘Herkes için erişilebilir iletişim’ prensibi ile Engelsiz Yaşama Derneği (EyDeR) işbirliğinde hayata geçirilen Günışığı projesi kapsamında gerçekleştirilen Okulumda Günışığı eğitimlerinde 50 eğitimci ve yönetici “Az Gören Eğitimi” konusunda uygulamalı eğitimler aldı. Eğitimlere Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanlığı’ndan Didem Demirtan ile Hakan Ulusoy da katıldı.

UYGULAMA SONUÇLARI MEB İLE PAYLAŞILIYOR

Türkiye’nin birçok şehir ve okullarda düzenlenen teorik ve uygulamalı çalışmalarla, az gören çocukların gelişimleri desteklenerek tamamen görme engelli ve az gören arasındaki farkı gösteren eğitsel uygulamalar hayata geçiriliyor.  Günışığı Projesi ile eğitim alan az gören öğrenciler temel eğitim okullarında kaynaştırma öğrencisi olarak akranları ile bir arada eğitim hayatlarına devam ediyor. Az gören öğrencilerin sınıf ortamlarının düzenlenmesi, daha kaliteli eğitim alabilmesi, “az gören” eğitiminin yaygınlaşması ve sistematik olarak uygulanması amacıyla okullarda eğitimcilere ve ailelere yönelik eğitim seminerleri de gerçekleştiriliyor. ‘Okulumda Günışığı’ projesinin uygulama sonuçları okullar düzeyinde raporlandırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılıyor.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.