SGK'nın sağlık alanındaki harcamaları geriledi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son faaliyet raporlarına göre, kişi başına yıllık sağlık harcamaları 2010'dan bu yana düşüş gösterdi. SGK'nın sağlık alanındaki harcamaları 2010'da kişi başı 294 dolar iken, 2023 yılında 271 dolara geriledi.

SGK'nın sağlık alanındaki harcamaları geriledi
Yayınlanma:

İlaç harcamalarında belirgin bir azalma yaşandı. 2010'da kişi başı ilaç harcaması 123 dolar iken, bu rakam 2023'te 87 dolara düştü. Reçete başına ödenen miktar da 33 dolardan 17 dolara geriledi.

KISIR BİR DÖNGÜ OLUŞTU

SGK'nın harcamalarındaki bu azalış vatandaşları olumsuz etkiliyor. Sağlık hizmetleri için vatandaşların kendi cebinden yaptığı ödemeler arttı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, SGK'nın ödemelerinin azalmasıyla birlikte vatandaşların daha fazla sağlık harcaması yapmak zorunda kaldığını ve bu durumun kısır bir döngü oluşturduğunu ifade etti ve devletin vatandaşları bu döngüden çıkarması gerektiğini vurguladı.

Yalçınkaya, SGK'nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlanmasının ardından sağlık harcamalarında kısıtlamaya gidilmesini de sorgulayarak, SGK'nın önceden mülk zengini olduğunu belirtti ve bu değişikliğin ardından neden sağlık harcamalarının kısıtlandığını sorguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.