Erol Tosun

Erol Tosun

Yusuf’un pek TEKİN olmayan UYDURUKLARI

Yusuf’un pek TEKİN olmayan UYDURUKLARI

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız; Çok acil Prof. Eğitim Baka(n)mayanı parti propagandalı "taş kafa" eğitim sistemsizliğini onaylamış. Adı yeni, eski dilde yazılmış eğitim modelsiz ligini çok acele olarak devreye alma telaşı içerisindeler. Müsteşarlığı döneminde döşediği gerici taşları kaldırım yapma gayreti içerisinde bir eğitime eğri baka(n) la karşı karşıyayız.

Afrika’da bir üniversitenin kapısında şu yazar "Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir, eğitimin kalitesini düşürmek yeterlidir.” Bu söz tam da bize uygun!

Hayatta her şey matematikken, matematiği seçmeli, din dersini zorunlu yapan zihniyet BEKA sorunudur. Fen ve ilimi geriye atan hiçbir eğitimin bu topluma asla yararı yoktur. Kefenli, ağıtlı, kılıçlı, kelepçeli, mezarlı eğitimle zihni bozukların varmak istediği yer belli: İtaat, şükür, tamam efendimci kindar nesil yetiştirmek!

16 devlet kurmuş bir milletin devamıyız ancak pilavı eliyle yiyen, poposunu taş ile silen, sünnet diye deve s…i içen, bir düzene imrenenlerce yazılmış bir ucube model, çocuklarımıza zorla dayatılıyor!

Ulu Önderimiz Cumhuriyet'imizin Kurucusu Atatürk, 4 yıl işgalcilerle, 15 yıl cahillerle, yobazlarla uğraştı. Bu uğraşı sonucu çağdaş ülkeler seviyesine gelecek bütün adımları attı. Son günlerde görülüyor ki kıyıda, köşede kalan ne idüğü belirsiz Cumhuriyet düşmanları yeniden 100 yıl sonra hortladılar, ancak ve ancak şunu unutuyorlar; küllerinden yeniden doğan bu ülkenin Atatürkçü, çağdaş, laik insanları diz boyu gericilik eğitimsizliğini asla tanımayacaklardır bilinmesinde sayısız faydalar var.

Ünlü Alman Fizikçi Bilim İnsanı Albert Einstein “Öğretmen ihmal edildiğinde o ülke intihar ediyor demektir.” demiştir.

22 yıllık iktidar döneminde 9 Milli Eğitim Baka(n)mayanı değişti, tamı tamına 17 kez sistem değişti, sonuçta başarı PİSA sonuçlarından da açık şekilde anlaşılacağı gibi sıfır bile değil. Bu ucube sistemsizliğini getirenler bolca imam hatip açarlar fakat çocuklarını bu okullara kesinlikle göndermezler. Şehitlikten bahsederler, çocuklarına çürük raporu alırlar, askerlik yaptırmazlar; fakirliği överler, kendileri servet içinde yüzerler. Bu ikiyüzlülüğünüzü herkes öğrendi, haberiniz olsun.

Talim Terbiye Kurulunun tamamı imam hatip kökenli, bunların hepsi nimetinden yararlandıkları Cumhuriyet'ten intikam alma peşindeler. Yazıklar olsun demek bile fazla böyle eğitimsizlere!

21'inci yüzyılda bu programsız programda kullanılan dil, Cumhuriyet'ten önceki dönemde sadece sarayın kullandığı sözde Osmanlıca müreffeh, kâinat, tezahür gibi kelimelerle süslenmiş, bu ucube modelin bir yerinde “Sağlıklı ve mutlu bireyler" diye satır arasına sıkışan kelime oyunları da var.

Siz daha okula aç gelen milyonlarca öğrenciye tek öğün dahi olsa yemek veremiyorsunuz, dolayısıyla yazılan da otomatikman boşa düşüyor, her yanı çelişkilerle dolu bu ucube sistemi bu ülkenin çağdaş, demokrat, ilerici, Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı nesiller olarak kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz, ettiremeyeceksiniz. Çünkü bu ülkenin yıldızlar gibi parlayan genç nesillerine güveniyoruz, onları da gerici, çağdışı modellerle avlayamayacaksınız, cahil bırakıp beyinlerini esir alamayacaksınız!

Ulu Önderimiz Atatürk’ün Cumhuriyet'in ilk yıllarında devlet olarak yurt dışına gönderilen başarılı öğrencilere dediği gibi her bir yeni nesillerimiz an itibariyle demokrasi, laiklik yanlısı, Cumhuriyet sevdalısı kıvılcımlar olarak doğuyor. Yarınlarda ise büyük alevler olarak bu ülkeye Atatürk’ün sönmeyen ışığı ile hizmet edecekler.

Çatlasanız da patlasanız da bu ülkenin aydınlık yarınlarını karartamayacaksınız. Tünelin ucunda ışık 31 Mart'ta görüldü. Gerici eğitim sistemsizliği asla başarılı olamayacak.

Ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutacak pırlanta zihinli çocuklarımıza, Harvard, Oxford, gibi dünyanın gözde üniversitelerini kendisine hedef alan ve milyarlık okulları burslu kazanan gençlerimize binlerce selam olsun.

Selamlar olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Erol Tosun Arşivi