Ankaralılar, ramazanın son günlerini Hacı Bayram'da yaşıyor

Ramazan ayının finalinde Ankaralılar, Başkent'in kalbi olan Ulus'taki Hacı Bayram Camii'ne akın edip oruçlarını burada açıp, son teravih namazını eda etti.

Ankaralılar, ramazanın son günlerini Hacı Bayram'da yaşıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

On bir ayın sultanı ramazanın sonuna gelindi. Ankara'nın kalbi olan Ulus'taki Hacı Bayram Camii her yıl olduğu gibi bu sene de Başkentlileri ağırlamayı sürdürdü.

Ramazan boyunca kurulan çadırlarda iftarlar açıldı, camiler ise teravih namazlarında dolup taştı. Ramazanın finalinde ise Ankaralıların adresi yine Hacı Bayram Camii oldu.

ifrarrr.jpg

1 AY BOYUNCA ÇADIRDA İFTAR ETTİLER

Ulus'taki Şeyh İzzettin Türbesi yanında kurulan ramazan çadırında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ve sığınmacılar kendilerine ikram edilen kumanyalarla bir ay boyunca oruçlarını açmış oldu. Hacı Bayram Camii ise teravih namazlarında dolup taştı.

hbmbm.jpg

Ramazan ayını uğurlamaya başlayan Başkentliler, son iftarlarını ise Hacı Bayram Camii etrafındaki banklarda açtı. Kimi komşusuyla kimi arkadaşıyla hazırladığı iftariyeleri alıp Hacı Bayram'a gelerek burada orucunu açıyor. Arife gününde aynı yoğunluğun yaşanması beklenen Hacı Bayram Camii, şimdi bayram namazına hazırlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.