Eflatun Neimetzade

Eflatun Neimetzade

Azerbaycan halkı, İlham Aliyev’i Cumhurbaşkanı seçecektir

Azerbaycan halkı, İlham Aliyev’i Cumhurbaşkanı seçecektir

İlham Aliyev dünyanın çok zor, çelişkili siyaset semasında en prestijli, en çağdaş, en başarılı siyaset adamı olarak dünya siyasetinde parlıyor ve tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. O sadece Azerbaycan’ın değil, Avrupa’nın, dünyanın siyasi çevrelerinde kendi yerini, dünya görüşünü, fikir ve düşüncesini, aklı ve mantığını, bilim ve başarısını ispatlamış devlet adamıdır. Bu genç ve yetenekli siyaset adamı kendi aktivitesini, bilim ve sanat dünyasındaki hayata ilerici bakışlarını; bağımsız fikir yürütme yeteneğini; yüksek siyasi ahlaka, etiğe ve mantığa malik olduğunu konuşmalarında, konferanslarında, devlet ricalı yüksek kabullerde fevkalade gösteriyordur. Ülkemizde ve yurt dışındaki konuşmalarında ülkede yürütülen siyasi, ekonomik, sosyal ıslahatlar hakkında derin analitik yorumlar yapıyor, mevcut iktidarın dış ve dâhili siyaset taktiği hakkında konuştuğunda çok samimi, inandırıcı ve doğal olduğunu görüyoruz.

GENÇ, YETENEKLİ KADROLAR EĞİTİLİYOR

Özellikle dış ülkelerdeki konuşmalarında İlham Aliyev’in Azerbaycan’a ve halkına olan sevgisini, vermiş olduğu değeri kuvvetli şekilde içten ne kadar inandırıcı tezahür ettiğine şahit oluyoruz. Ve her defasında bu konuşmalarından sonra dünya siyasetçileri onun bu vatanperverliğini, toprağına, milletine olan derin sevgisinden ağız dolu konuşmalarının şahidi oluyoruz. Sayın İlham Aliyev’in en büyük çabalarından biri yeni genç siyaset kadrolarını hazırlamaktır. Sırtını yıllarını siyasete adamış kişilere dayasa da Azerbaycan’ın sabahı için genç yetenekli kadroları hazırlamak şerefi de İlham Aliyev’in üzerine düşüyordur.

Gururla demeliyim ki, İlham Aliyev ve ekibindeki genç, siyaset meydanında vatanımıza ve milletimize başarı, onur getirecek kadrolar yetiştiriyor. Bu deneyimli kadrolar ileri yıllarda Azerbaycan’ı dünya devletlerinin üst kademelerine götürecekler.

Dünya stratejik merkezleri tarafından yürütülen sosyoloji anketler, İlham Aliyev’in devletçilik ve idare etme; yönetim ve organizasyon alanında getirmiş olduğu öneriler; yeteneğinin ne kadar geniş, zekâsının ne kadar kıymetli, ulaşılamaz yüksek olduğunu gösteriyor. Bu nitelikleri eğittiği genç kadrolarda da görmeyi arzuluyor.

Azerbaycan Cumhuriyetinin yaratıcısı ve kurtarıcısı, rahmetlik Haydar Aliyev’in lokomotifinde, yıllarla onunla sırt sırta çalışan şanlı ekip arkadaşları, Ulu Önderin deneyiminden, siyasi ekolünden, aklı ve mantığından faydalanmışlardır; kendilerini haklı olarak Aliyevcilik okulunun şanlı devamcıları olarak görüyorlar; bu kişiler gerçek siyaset ve devlet adamlarıdırlar; deneyimli şahsiyetlerdir. Fakat hiç kimse devlet işinde ebedi değildir, er ya geç onların yerini tutacak yeni kana ihtiyaç duyulacaktır. Buna göre de yeni genç yetenekli insanları çevresine, lokomotifin etrafına topluyor, onları fevkalade deneyimli devlet adamlarının yanında çalıştırması da doğaldır. Bu maksatla siyaset arenasında özel yeteneği ve deneyimiyle halkın sevilisi haline gelmiş Haydar Aliyev Vakfının Başkanı, İSESKO ve JUNESCO’nun İyi Niyet Sefiri Mehriban Hanım Aliyeva’yı Cumhurbaşkanı I. Yardımcısı görevine getirmesi de bu sebeptendir. Yıllardır Başkanı olduğu Vakıf dünyanın çeşitli ülkelerinde Azerbaycan gerçeklerini, Garabağ’ın işgali ve Hocalı soykırımı gerçeklerini tarihi belgelerle dünya devletlerinde başarıyla tebliğ ediyordur.

ALİYEVÇİLİK SİYASİ KURSU UĞURLA DEVAM ETMEKTEDİR

İlham Aliyev anlıyor ki, Azerbaycan’ın geleceği deneyimli yeni kuşağın elinde olmalıdır, burada yanlışlıklara kesin yol verilmemelidir. İlham Aliyev Azerbaycan’ın sabahını şahin gözleriyle görüyor, her şeyi bir bütün olarak idrak ediyor. Gerçek devlet Başkanı sıfatını taşıyan liderler bu yeteneklere sahip olmalı, bu vasıfları taşımalıdırlar. Sayın İlham Aliyev, fevkalade yetenekli bir lider olsa da, deneyimlerini, pratiğini ve lider sıfatını babası, dev siyaset ve devlet adamı, mahrum Haydar Aliyev’den öğrenmiştir. Yeni Azerbaycan Partisinin (YAP) son VI. Kurultayında yetenekli kalp cerrahı, halkın sevimli evladı Milletvekili Reşat Mahmudov’un, devlet adamına layık, sıcak konuşmasını dinledim ve kurur duydum. Kısa zaman diliminde Azerbaycan’da ünlü Cerrah ismini kazanmasında şahsen Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, Haydar Aliyev Vakfı Başkanı, JUNESCO ve İSESCO’nın İyi Niyet Elçisi, Sayın Mehriban Hanım Aliyeva’nın büyük zahmeti ve desteği olduğunu iftiharla vurgulamak isterim. O muhteşem kürsüden, Milletvekili, Reşat Mahmudov, YAP adına Sayın İlham Aliyev’in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini ilan etmesi tarihi zaruretten doğan bir gerçektir. Çünkü Sayın İlham Aliyev bu görevi hak ediyor ve en şerefli namized olarak kurur vericidir.

Dünya siyasetinin piri sayılan baba Haydar Aliyev hâlâ sağ iken, geleceğin siyaset ustası, biricik erkek evladını Azerbaycan halkının önüne çıkardı, halkın arasında gezip dolaştırdı ve gadir bilen, örf adetlerini, milli geleneklerine sadık, kalbi yaralı halkımız, büyük Önderimizin yadigârını kalbine bastı, ona sıcak nefesini bıraktı, onu devletimizin tepesine oturttu. Şimdi halkımızın sıcak nefesini, ruhunu içine çekerek, ona gösterilen sadakat ve inamı şerefle doğrultarak ülkemizi dünya devletleri zirvesine hünerle götürüyor ve harikalara imza atıyor.

İster dâhilde, isterse de dış ülkelerdeki yabancı siyaset ve bilim adamlarıyla yürüttüğü temaslarında, konuşmalarında, panel ve kongrelerde İlham Aliyev deneyimli, tecrübeli yüksek siyaset ve bilim adamı olduğu kadar da samimi, doğal ve mütevazı, yüksek kültürlü insan olduğunu sergiliyor.

AZERBAYCAN DEVLETİNİN DÜMENİ GÜVENİLİR ELLERDEDİR

İlham Aliyev ekonomik alanda savaş veriyor, halkının mutlu yaşaması için kollarını sıvamış yürüyor, ekonomik ıslahatları gerçekleştiriyor, deneyimlerini pekiştiriyor dünya ülkeleriyle, komşularıyla barış, dostluk içinde yaşamayı tercih ediyor. Bu gün Azerbaycan, devlet olarak Avrupa ile Asya arasında köprü rolündedir, ondan bölge sorunları sorulur, dünyanın dikkat merkezindedir. Bu nedenle dev ülkeler ile siyaset yürütmek o kadar da kolay değildir.

Bölgede ve dünya coğrafyasında dengeleri iyi tutmak; hiçbir ülkeye ödünç vermeden inamla, yıpranmadan tek başına siyaset yürütmek; komşu ülkeler ile barış, refah içinde yaşamak; dev ülke liderlerini ayağına dek getirmek; İlham Aliyev’in siyaset arenasında dehasal siyaset adamı, kudretli zeka adamı olduğunu sergiliyor. Kendi siyaset çizgisinde, Allah Talanın ona vermiş olduğu yeteneği sayesinde biriktirdiği siyasi tecrübe, devleti idare etme başarısı - bizleri de etkiliyor, gururlandırıyor.

Uluslararası alanda Azerbaycan’ın kazanmış olduğu nüfuz, Azerbaycan’ın güvenilir ellerde olduğuna, Devleti idare etme lokomotifin dümeninin halkının metanetli, şerefli, oğlu ve siyaset semasında her gün yükselen şahini, Sayın İlham Aliyev’e güvenimiz sonsuzdur, ebedidir, tükenmezdir. Azerbaycan devletinin dümeninin böyle bir deneyimli şahsiyetin elinde olması gurur vericidir ve Azerbaycan’ın mutlu geleceğinin garantisi demektir, diyorum.

“Gayri petrol kaynakları bulmalıyız, yeni iş alanları yaratmalıyız, sanayiler yaratmak, fabrikalar kurmak, yeni-yeni ürünlerimizi dünya pazarlarına götürmeliyiz. Biz sadece petrole sırtımızı dayamamalıyız, biz düşünmeliyiz, üretmeliyiz, yaratmalıyız; petrolü unutmalıyız, yoktur diye düşüneceğiz. Petrolü olmayan ülkelerin tecrübelerinden yararlanacağız, onlar ne yapıyorlar ise, biz de kendi taleplerimiz çerçevesinde ürünler yaratmaya çalışacağız. Biz o zaman daha güçlü, daha sağlam üretime sahip devlet olacağız”, diyor.

İŞGAL OLUNMUŞ BÜTÜN TOPRAKLARIMIZI ALACAĞIZ

Halkımızın tek bir acı kederi vardır, o da Garabağ’ı ve işgal olunmuş topraklarımızı terörist düşmandan geri almaktır. Dünyada yaşayan 55 milyon Azerbaycanlıların da arzusu topraklarımızın bir an evvel geri almamızdır. Sayın Aliyev, bunun için Silahlı Kuverlerimizin modernize ediyor, dünya düzeyine ulaştırmaya gayret ediyor. Biz aydınlar ve bütün halk sizin emrinizdeyiz, gerektiği anda silaha sarılmaya da hazırız, Sayın Cumhurbaşkanım. Bir santim topraklarımızdan taviz vermeyiz, diyoruz. İnanıyoruz k, er ya geç, bu insanlar kendi dede-baba topraklarına döneceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü bu karar devlet başkanımızın almış olduğu karardır ve bunu Sayın İlham Aliyev, defalarca dünya devletlerine resmi davetlerde de dünya basını önünde tekrarlamıştır. Bu devletimizin ve halkımızın kati kararıdır ve bundan taviz vermeyeceğiz, demiştir.

Ulu önderimizin devletçilik ananelerini, Aliyevilik kursunu, siyaset semasında parlayan yıldız, Sayın İlham Aliyev uğurla, maharetle, yüksek başarı sergileyerek devam ettiriyor.

Cumhurbaşkanlığının 11 Nisan seçimlerinde halkımız aziz evladı, Aliyevçilik milli siyasetinin layıklı devamcısına severek oy vereceğine inancım tamdır. Çünkü o halktan biridir, halkın sesidir ve halkına tüm varlığıyla bağlıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eflatun Neimetzade Arşivi