Gazze'de son 24 saatte yine çok sayıda insan öldü!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 202. gününde devam ederken, son 24 saat içinde yaşanan gelişmeler, bölgedeki insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 43 artarak 34 bin 305'e yükseldi.

Gazze'de son 24 saatte yine çok sayıda insan öldü!
Yayınlanma:

Filistin Sağlık Bakanlığından alınan bilgilere göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği son 24 saatlik saldırılarda 43 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 64 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Bu son saldırılarla birlikte İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik operasyonları sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bin 305'e, yaralı sayısının ise 77 bin 293'e yükseldiği kaydedildi.

SİVİL SAVUNMA GÖREVLİLERİ CENAZELERE ULAŞAMIYOR

Açıklamada, enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu, ancak İsrail askerlerinin müdahalesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı. Bu durum, bölgedeki insani krizin boyutlarını daha da derinleştirirken, uluslararası toplumun bu dramatik duruma acil bir çözüm bulma çağrıları güçleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.