"En düşük emekli maaşı 35 bin TL olsun" imza kampanyası

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi amacıyla Hamamyolu Caddesi'nde imza kampanyası başlattı.

"En düşük emekli maaşı 35 bin TL olsun" imza kampanyası
Yayınlanma:

Hamamyolu Caddesi'nde kurulan imza standı, vatandaşların büyük ilgisini çekti. Toplanan imzaların TBMM'ye gönderileceğini belirten Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, iktidara ve siyasi parti temsilcilerine, mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Ali Paşa Şanlı, imza standında yaptığı basın açıklamasında, şunları dile getirdi:

"Artık emekliler olarak geçinemez hale geldik. Emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Siyasal, ekonomik ve sosyal krizin derinleştiği bir dönemde yerel seçimler gerçekleştirdik. Bu seçim öncesinde biz emekliler olarak insanca yaşam haklarımız ve taleplerimiz için büyük bir mücadele verdik ancak tüm çağrılarımıza ve uyarılarımıza rağmen haklarımız görmezden gelindi. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Seçim öncesi Tüm Emeklilerin Sendikası olarak 16 milyon emeklinin taleplerini ve haklarını sürekli dile getirdik. Hem AKP ve ortaklarına hem de diğer siyasi partilere çağrıda bulunduk. Ülkemizde yoksulluk sınırı 63 bin lirayı aşmış durumda. Açlık sınırı bile 24 bin lirayı aşmış durumda. 10 bin lira emekli maaşı, bir çocuğun ihtiyaçlarını bile karşılamaz. Bu nedenle adil bir gelir dağılımı için yeniden bir düzenleme yapılmasını savunuyoruz. Ancak tüm bu çabalarımıza rağmen, siyasi iktidar bizi duymazdan geldi ve sonuçta geldiğimiz nokta belli. Bu süreçte sokaklarda, Tüm Emeklilerin Sendikası olarak 16 milyon emeklinin taleplerini dile getirdik. Ancak siyasi iktidar ve ortakları bizi görmezden geldi ve sonuçta yerel seçimlerde sandıkta tepkimizi gösterdik.

Tüm uyarılarımıza rağmen bizleri görmezden gelen siyasi iktidar ve ortakları, yerel seçim sonuçlarını hep birlikte gördüler. Bu seçim sonuçlarını tüm siyasi partiler de gördü ve gerçekten emeklilerin haklarında, taleplerinde ne kadar haklı olduklarını sandık sonuçlarıyla gördüler. Bir kez daha uyarıyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğimize bir kez daha kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Seçim öncesi 15 bin bildiri dağıttık, sokaklarda taleplerimizi dile getirdik. İmza standı açtık. İmza standındaki imzaları TBMM’ye ulaştıracağız. Yoksulluk sınırı 63 bin lirayı geçtiğine göre en düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını özellikle imzaya açtık.

İntibak yasasının tekrar çıkarılmasını istiyoruz. En düşük emekli maaşının en düşük memur maaşına endekslenerek 35 bin liraya çıkarılmasını ardından yoksulluk sınırına çıkarılması için yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz. Emeklilerin tüm sağlık hizmetlerinden para alınmamasını, ayrıca sendikal mücadelemizin yasal güvence altına alınmasını istiyoruz. Ayrıca, tüm bu haklı taleplerimizden sadece emeklilerin değil, adaletli gelir dağılımı için bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Tüm dul, yetim ve engellilerin de bu haklara sahip olması için düzenleme yapılmasını istiyoruz. İmza standımız, bu taleplerimizi içermektedir."

Basın açıklamasının ardından emekli edebiyat öğretmeni Ramazan Ter

zioğlu, emekliler için yazdığı bir şiiri okudu. Şiirinde emeklilerin yaşadığı zorlukları ve hak mücadelesini dile getiren Terzioğlu, duygusal bir atmosfer oluşturarak emeklilerin sesine ses katmış oldu.

Bu etkinlik, emeklilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve hakları için mücadele etmek amacıyla düzenlenmişti. Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, seslerini duyurmak ve haklarını savunmak için kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.