Patiswiss'te yeni skandal: Marka ihlali mahkemelik olmuş

İsviçre merkezli Patiswiss AG (PATAG) şirketi, eski CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın sosyal medyadaki bir şikayete verdiği yanıtla gündeme gelen Türkiye'deki Patiswiss firması hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Patiswiss'te yeni skandal: Marka ihlali mahkemelik olmuş
Yayınlanma:

Şirketin LinkedIn hesabından İngilizce ve Almanca olarak yapılan, 23 Nisan tarihli, "Patiswiss Türkiye'ye İlişkin Açıklama" başlıklı açıklamada, son bir hafta içinde Ankara merkezli Patiswiss Çikolata'daki 'kalite meselesi' konusunda pek çok kişinin kendileriyle iletişime geçtiği ifade edildi.

Patiswiss AG, üç konuda 'düzeltme' yapmak istediklerini belirterek, "Gunzgen, İsviçre merkezli Patiswiss AG ile Ankara, Türkiye merkezli Patiswiss Çikolata arasında hiçbir iş ilişkisi bulunmamaktadır. İki şirket, benzer ürün gruplarına ilişkin herhangi bir iş ilişkisi içinde değildir ve herhangi başka bir bağlamda da birbirleriyle bağlantılı değildir. Patiswiss AG, iddia edilen konu hakkında herhangi bir açıklama yapamaz çünkü bu vakaya ilişkin gerçeklerin ne olduğunu bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki Patiswiss Çikolata hakkında yasal işlem başlattıklarını belirten şirket, "Patiswiss AG İsviçre, ticari marka kanunu uyarınca Patiswiss Çikolata hakkında geçmişte yasal süreç başlatmıştır çünkü Patiswiss AG İsviçre'nin ticari marka korumasının ihlalleri pek çok ülkede tescil edilmiştir. Söz konusu, yemişlerin işlenmesi olduğunda Patiswiss AG İsviçre ortağınızdır. Tek üretim sahamız Gunzgen, İsviçre'dedir" açıklamasını yaptı. Açıklamada şirketin CEO'su ile CFO'sunun imzaları yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.