SPK'dan iki halka arz onayı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arzını onayladı.

SPK'dan iki halka arz onayı
Yayınlanma:

SPK'nın bültenine göre, Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisse başına 30,50 liradan, Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ise 37,39 liradan halka arz başvurusu kabul edildi.

Ayrıca, Şeker Finansal Kiralama A.Ş.'nin 50 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusu da SPK tarafından onaylandı. Türk Ekonomi Bankası A.Ş.'nin ise 100 milyon Euro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusu kabul edildi.

Kurul, bilgi sistemleri bağımsız denetimi sonucunda Acar Menkul Değerler A.Ş., Marbaş Menkul Değerler A.Ş. ve Piramit Menkul Kıymetler A.Ş.'ye 139 bin 566'şar lira, Strateji Menkul Değerler A.Ş.'ye ise 69 bin 783 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin pay piyasasında gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin yapılan inceleme sonucunda 2 kişiye idari para cezası uygulandı. Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptığı belirtilen 39 web sitesine erişim engeli getirilmesi için gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasına da karar verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.