TESK Başkanı Palandöken: “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin sigara ve ekmek satışının sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

TESK Başkanı Palandöken: “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı"
Yayınlanma:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleşen Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Palandöken, esnaf ve sanatkarların enflasyonla mücadelede kilit bir rol oynadığını ve bu nedenle haksız rekabetin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Palandöken, esnafın yaşadığı zorluklara da değinerek, büyük sermaye karşısında esnafın çaresiz kaldığını belirtti. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini dile getiren Palandöken, aynı zamanda sanayide işgücü bulunamamasının da endişe verici olduğunu ifade etti. Küçük işletmelerin dünya genelindeki öneminin arttığını belirten Palandöken, Türkiye'de ise büyümenin küçük esnafı ezdiği bir zihniyetin olduğuna dikkat çekti.

Sorunun çözümü olarak Palandöken, Perakende Yasası'nın güncellenmesi ve açılış-kapanış saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, zincir marketlerin ürün yelpazesinin sınırlandırılması ve haftada bir gün mutlaka tatil yapılması gerektiğini vurguladı. Bu adımların atılmasıyla esnafın ve küçük işletmelerin korunacağını ve Türk ekonomisine katkı sağlayabileceklerini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.