10 Ekim Ankara Garı katliamı için dava sürdü: Mütalaa açıklandı

Yargıtay'ın bozma kararının ardından tekrar görülen, terör örgütü DEAŞ'ın Ankara Garı önünde gerçekleştirdiği ve 101 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim 2015 tarihli saldırıyla ilgili davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı.

10 Ekim Ankara Garı katliamı için dava sürdü: Mütalaa açıklandı
Yayınlanma:

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla cezaevinden katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Avukatlar, kovuşturmanın genişletilmesi ve terör saldırısından önce ihmali bulunan kamu görevlileri hakkındaki belgelerin mahkeme tarafından değerlendirilmesini talep etti.

Beyanların ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Erman Ekici'nin "anayasal düzeni ihlal" suçundan 1, "101 kişiyi kasten öldürme" suçundan da 101 kez olmak üzere toplam 102 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca Ekici'nin, 379 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 6 bin 822 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar Abdülmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç için de "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Sanık Ekici ise savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 26 Haziran'a erteledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.