Ankara-Sivas YHT'nin birinci yıl dönümü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın geçtiğimiz yıl 26 Nisan'da hizmete alınmasının ardından bugüne kadar 1 milyon yolcunun seyahat ettiğini duyurdu.

Ankara-Sivas YHT'nin birinci yıl dönümü!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yazılı açıklamasına göre, Ankara-Sivas arasında günlük karşılıklı 3+3 sefer düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Yüksek hızlı trenlerle 1 yılda ortalama günlük 2 bin 500'den fazla yolcu taşınırken, günlük en yüksek yolcu sayısının 4 bin 209 olduğu bildirildi. Ankara ile Sivas arasındaki seyahat süresinin 12 saatten 2 saate indirildiği vurgulanarak, bu durumun hem konforu arttırdığı hem de zaman tasarrufu sağladığı ifade edildi.

abdulkadir.jpg

ANKARA YOZGAT ARASI 1 SAAT

Proje kapsamında Kırıkkale, Yozgat ve Sivas gibi illerin de yüksek hızlı trenle tanıştığına dikkat çekildi. Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, Ankara-Yozgat arasının ise 1 saate düştüğü belirtildi. Böylece Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağına bağlanan bu illerde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın da YHT ile seyahat etme imkanına kavuştuğu vurgulandı.

yht.jpg

MALATYA'YA ULAŞMAK DAHA KONFORLU HALE GELDİ

Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT seferlerinin Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas istasyonlarında durduğunu, ayrıca 13 Mart 2024'te hizmete giren Sorgun YHT Garı ve Akdağmadeni YHT İstasyonu ile duruş noktalarının artırıldığını ifade etti. Sorgun YHT Garı'nın 240 bin, Akdağmadeni YHT İstasyonu'nun ise 135 bin yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca Sivas-Malatya Bölgesel Treni ile YHT bağlantılı kombine taşımacılığın yapılabildiğine ve bu sayede Malatya'ya ulaşmanın daha konforlu ve kısa zaman aldığı bilgisi paylaşıldı.

SİVAS-İSTANBUL HIZLI TRENİ BAŞLAYACAK

Bakan Uraloğlu'nun yaptığı açıklamada, vatandaşların talepleri doğrultusunda Sivas-İstanbul arasında ekspres ve aktarmasız YHT seferlerinin başlayacağı duyuruldu. 4 Mayıs itibarıyla başlayacak olan seferlerle, Sivas'tan saat 13.00'te hareket ederek İstanbul'a 20.08'de ulaşılacağı, İstanbul'dan ise saat 08.40'ta hareket ederek Sivas'a 15.58'de varılacağı belirtildi. İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.