Antalya'da meydana gelen teleferik faciası sonrası 1'i belediye başkanı 5 kişi tutuklandı: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da meydana gelen teleferik faciasıyla ilgili bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Antalya'da meydana gelen teleferik faciası sonrası 1'i belediye başkanı 5 kişi tutuklandı: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı
Yayınlanma:

Tunç, Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucunda 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığı trajik olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma hakkında bilgi verdi.

Başsavcılık koordinasyonunda, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısı liderliğinde, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bir bilirkişi heyetinin detaylı olay yeri incelemesi ve keşif çalışması yapıldığını belirtti. Bu çalışmaların ardından ön bir rapor hazırlandığını ifade etti.

Adalet Bakanı, soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporun, müşteki ifadeleri ve şüphelilerin savunmalarıyla birlikte değerlendirildiğini aktardı. Teleferik hattını işleten firma ile hattın bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarından oluşan 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 1 kişinin serbest bırakıldığını belirtti.

Tunç, olayın herkesi derinden üzdüğünü ve adli soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Olayda tutuklanan 5 kişiden birinin 2024 yerel seçimlerinde zafer elde eden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.