Bez bebekler geçim kaynağı oldu

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Nurhan Gürdal, depremde evlerinin hasar görmesi sonucu konteyner kentte yaşamaya başladı. Bu zorlu süreçte moral bulmak için el işleri yapmaya başlayan Gürdal özellikle bez bebekler ve örgü modelleri üretiyor. Yaptığı işler sayesinde geçimini sağlamanın yanı sıra stresten de kurtulduğunu ifade ediyor.

Bez bebekler geçim kaynağı oldu
Yayınlanma:

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Nurhan Gürdal, yaşadıkları deprem sonrası çadırda kaldıktan sonra konteyner kente taşındıklarını ve dar alan nedeniyle sıkıldıklarını belirtiyor. Ancak el işlerine başladıktan sonra stresini attığını ve moral bulduğunu dile getiriyor. Özellikle bez bebek yapımının satışlarının iyi olduğunu söyleyen Gürdal, günlük yaşamlarında evde yaptıkları işleri sürdürdüklerini ifade ediyor.

untitled-1.jpg

Bez bebeklerin fiyatlarının büyüklüğüne göre değiştiğini ve 300 TL ile 500 TL arasında satıldığını belirten Gürdal, bazı büyük bebeklerin yapımının daha uzun sürdüğünü ancak hayvan figürleri ve çizgi film kahramanlarının satışının da iyi olduğunu aktarıyor.

Örgü işlerinin kendisine moral ve motivasyon sağladığını belirten Gürdal, bu uğraşların streslerini atmasına yardımcı olduğunu vurguluyor. Özellikle örgü yapmayı seven biri olarak bu işe devam etmenin kendisini iyi hissettirdiğini dile getiriyor ve el işleriyle geçimini sağlamanın kendisi için büyük bir destek olduğunu ifade ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.